Bazart is terug met album én docu: "Mooie zomer? Compleet gemist: wij zaten in een studio zonder vensters"

Oliver Symons, Simon Nuytten en Mathieu Terryn zijn naar eigen zeggen niet zo gek veel veranderd sinds ze met hun monsterhit 'Goud' vele meisjesharten sneller deden slaan.
Tim Coppens Oliver Symons, Simon Nuytten en Mathieu Terryn zijn naar eigen zeggen niet zo gek veel veranderd sinds ze met hun monsterhit 'Goud' vele meisjesharten sneller deden slaan.
Twee jaar na de overdonderende hype is Bazart terug. Met een tweede cd - simpelweg '2' getiteld - en een heuse 'rockumentary': 'Het begin voorbij'. "Het succes heeft ons totaal niet veranderd", zegt het populaire trio. "Wij zijn nog altijd dezelfde drie vrienden die in een popgroepje zitten. Applaus: we laven ons eraan, maar we kunnen het ook geweldig hard relativeren."

Het is juni 2016 als we in de buurt van Eindhoven een opnamestudio binnenwandelen. Bazart werkt er aan zijn eerste cd, maar zal nog voor die uitkomt op Rock Werchter spelen. Dat hebben ze te danken aan één hit, 'Goud'. Sterker nog: het overweldigende succes dat hen te beurt valt - denk: Clouseaumania - is zelfs terug te brengen tot één zinnetje. De massaal meegebrulde oorwurm 'Liever snel naar de hel dan traag naar de hemel.' Zanger Mathieu Terryn (24) probeert tijdens dat eerste interview de hysterie te temperen: "Het is niet meteen mijn meest poëtische of originele tekstflard." Toepasselijk is de oneliner evenmin. Want ook gitarist Simon Nuytten (25) en toetsenist Oliver Symons (24) laten dan al verstaan dat ze ondanks hun raketlancering Bazart graag traag naar de hemel zouden zien vliegen. "Dit moet een duurzaam project worden", klinkt het. In Werchter worden ze enkele dagen nadien als helden onthaald door een volgepakte, zweterige tent. Debuutplaat 'Echo' blijkt met 'Chaos' en 'Nacht' bovendien nog twee stevige hits te huisvesten. En wanneer het Sportpaleis afgehuurd wordt voor een show in oktober 2017, loopt de legendarische zaal - stilaan een internationaal aanvaarde eenheidsmaat in de showbizz - moeiteloos vol. "Van het voorjaar in 2016 tot die show in het Sportpaleis hebben we op een rollercoaster gezeten", zegt Mathieu. "Vijftien waanzinnige maanden waarin we zelfs de tijd niet hadden om stil te staan bij wat ons allemaal overkwam. Het echte besef, het genieten ook, is pas na dat concert in het Sportpaleis gekomen."

Héél klein hartje

Je hebt 27% van dit artikel gelezen
8 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Pol Gesmol

  Een band die zicht berust op 1 hit, en buiten een 2de relatief goed nummer verder inspiratieloze muziek probeert aan de man te brengen. Temeer door hun hautain gedrag, vooral van de zanger die precies met iets te veel champignons in zijn lijf en zijn badkamerjas probeert de artiest uit te hangen. Kwestie van naast je schoenen te lopen....

 • Gunther Opdorp

  Ik ben 48 jaar, ik heb deze gasten toevallig leren kennen en ze zijn vriendelijke, beleefde toffe gasten.

 • Gerd Peeters

  Ik hoor ze niet graag, hun muziek klinkt allemaal hetzelfde.

 • ignace stragier

  tzijn grote pretentieuze gevallen, muziek valt nog mee maar ze maken veel kapot door hun gedrag, hij zou ook beter zijn haar afknippen want het hangt heel de tijd voor zijn ogen, of is dit de bedoeling om het achteruit te kunnen gooien ?

 • Herman Degeest

  Eendagsvlieg ,je verstaat ze nog eens niet.