Exclusief voor abonnees

Aznavour voor zijn laatste optreden in ons land in 2016: "Ik ben van plan om minstens 123 te worden"

De maandag overleden Franse zanger en acteur Charles Aznavour.
EPA De maandag overleden Franse zanger en acteur Charles Aznavour.
Charles Aznavour is maandag op 94-jarige leeftijd overleden. Zijn laatste optreden in ons land was op 4 december 2016 in de Antwerpse Lotto Arena. "Ik ben van plan om minstens 123 te worden", vertelde hij toen. De Franse artiest zou op 26 oktober optreden in Vorst Nationaal. 

"Ik heb de intentie om Jeanne Calment uit Arles te verslaan", vertelde Aznavour ons voor zijn optreden in 2016, hij was toen 92. "Die werd 122. Wie zegt dat je niet kan blijven zingen op een mooie stoel?" 

Aznavour nodigde ons thuis uit in zijn landhuis in Mouriès, tussen Arles en Avignon. Hij was toen in volle voorbereiding voor zijn nieuwe tournee langs Amerika en Europa. Tijdens zijn vorige optredens in ons land ontving hij staande ovaties van 12 minuten. 

'De kleine buitenlander'

Je hebt 13% van dit artikel gelezen
15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • robrecht Peeters

  vergissen is menselijk.....

 • daniel vanroelen

  Vanroelen daniel Wat een groot verlies met zijn muziek heeft hij men zeer veel gelukkig dagen gemaakt ,

 • WILLY ZACHEL

  Weer een spijtig verlies en spijtig genoeg worden zulke soort zangers tegenwoordig niet meer gemaakt en komt er. Iets meer voor in de plaats !

 • Marco Maerten

  Ik had het hem graag zien worden,een lied als the old faision way blijft voor mij één van zijn grootste hits.

 • eric debanne

  Een van de grootste artiesten aller tijden met Elvis , Frank Sinatra , Michael Jackson ...