Avril Lavigne is terug van weggeweest, al was ze er bijna helemaal niet meer: "Ik had me erbij neergelegd dat ik zou sterven"

Avril Lavigne is terug met nieuwe muziek.
REUTERS Avril Lavigne is terug met nieuwe muziek.
In de vroege jaren 2000 was ze de koningin van de punk-pop. Haar hits 'Complicated', 'Sk8ter Boy' en 'I'm With You' zullen bij menig Millennial gevoelens van nostalgie oproepen. Vandaag is ze terug met een nieuwe plaat, de eerste in vijf jaar. 

“Ik ben zo blij dat ik eindelijk mijn nieuwe single mag aankondigen! Er zijn vijf jaren voorbij gegaan sinds mijn laatste album. Die jaren heb ik thuis doorgebracht, vechtend tegen de ziekte van Lyme. Het was zowel fysiek als emotioneel de ergste periode uit mijn leven. Maar dat gevecht heb ik nu omgezet in muziek, en daar ben ik heel trots op," schrijft ze in een open brief aan haar fans.

Verdrinken

Haar nieuwe plaat zal ‘Head Above Water’ gaan heten, en was naar eigen zeggen het eerste nummer dat ze schreef vanuit haar ziekbed. “Ik was enorm bang. Ik had de dood al aanvaard en ik voelde hoe mijn lichaam het op wilde geven. Het voelde aan als verdrinken. Ik heb toen tot God gebeden dat hij mijn hoofd boven dat water zou houden.”

Nu ze zelf niet meer in direct gevaar is, wil ze haar ervaring delen met anderen. “Eerst wilde ik er niet over praten, ik wilde het achter me laten. Maar ik besef dat dat niet kan, omdat ik niet de enige ben die dit meemaakt. Ik wil andere Lyme-patiënten steunen.”

Via haar website is nu informatie verkrijgbaar over het voorkomen en behandelen van de Ziekte van Lyme. 

Terug op tour

"Ik wil niets liever dan terug het podium op gaan en mijn fans van over de hele wereld ontmoeten. Mijn muziek heeft mij helpen genezen. Nu wil ik dat ook voor anderen doen. Bedankt dat jullie allemaal zo geduldig op me gewacht hebben en me zo veel lieve berichten hebben gestuurd. Ik hoop jullie zo snel mogelijk terug te zien!" 

Avrils single 'Head Above Water' zal op 19 september uitkomen.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frans Van Hoyweghen

  Eenekeer zal wel goed zijn zeker, ik heb het gelezen.

 • Benny De Keyzer

  Moet dat niet ziekte van Lyme zijn?

 • Marijke Goevaerts

  Ziekte van Lyme....niet Lime! Foei HLN!

 • mike dierickx

  Zijn er eigenlijk nog bekwame eindredacteurs op de redactie van HLN aanwezig? Het is de ziekte van Lyme, niet lime.

 • Herman Botermans

  Jongens... tis de ziekte van Lyme. Een lime is Engels voor een limoen.