Autopsie Dolores O'Riordan van 'The Cranberries' wijst uit: onder invloed verdronken in bad

O'Riordan overleed op 15 januari op 46-jarige leeftijd in het Park Lane Hilton Hotel in Londen. Ze werd er levenloos aangetroffen in het bad van haar kamer. De politie beschouwde haar dood niet als verdacht.
EPA O'Riordan overleed op 15 januari op 46-jarige leeftijd in het Park Lane Hilton Hotel in Londen. Ze werd er levenloos aangetroffen in het bad van haar kamer. De politie beschouwde haar dood niet als verdacht.
Dolores O'Riordan, de zangeres van de Ierse rockgroep The Cranberries, is overleden door verdrinking nadat ze een excessieve hoeveelheid alcohol had geconsumeerd. Dat heeft een wetsdokter verklaard op een zitting in een Londense rechtbank.

O'Riordan zou vandaag 47 zijn geworden. Op 15 januari werd ze dood teruggevonden in een hotel in Londen. Ze was daar om nieuwe nummers op te nemen. De autoriteiten gaan uit van een noodlottig ongeluk, en niet van zelfmoord. "Niets wijst erop dat het hier gaat om iets anders dan een tragisch ongeval", zo verklaarde wetsdokter Shirley Radcliffe. 

Agente Natalie Smart, die op die bewuste dag van dienst was, zei op de zitting dat ze de Ierse zangeres helemaal ondergedompeld in bad aantrof, met haar neus en mond onder water. Ze had geen verwondingen, maar de politie vond verscheidene lege flessen alcohol. De zangeres was in behandeling voor een bipolaire stoornis en wisselde periodes van onthouding af met overmatig drankgebruik. Toxicologisch onderzoek wees uit dat de popster medicijnen had genomen, maar ook dat haar alcoholpercentage vier keer hoger lag dan de maximale limiet in het Britse verkeer.

The Cranberries hadden een paar grote hits, waaronder het nummer 'Zombie' uit 1994, over het geweld in Noord-Ierland. Verschillende van haar nummers en albums haalden bij ons de officiële Ultratop, zoals de platen 'Ode To My Family', 'When You're Gone', 'Salvation', 'Promises' en 'Just My Imagination'. De groep verkocht ruim veertig miljoen platen. O'Riordan scheidde in 2014 van Don Burton, de manager van Duran Duran en vader van haar drie kinderen.

Met vragen over zelfdoding kan je terecht op het gratis nummer 1813 van de Zelfmoordlijn of op www.zelfmoord1813.be.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dick van Aggelen

    Jammer dat deze zangeres niet ouder mocht worden. De Cranberries hebben toch een paar mooie albums gemaakt.