Amerikaanse countryzanger Kenny Rogers overleden

Kenny Rogers werd 81.
REUTERS Kenny Rogers werd 81.
De Amerikaanse zanger Kenny Rogers - bekend van de hits ‘Ruby’ en ‘Islands in the Stream’ - is op 81-jarige leeftijd overleden. Zijn familie meldde dat hij is ingeslapen, omringd door z’n familie thuis in Colbert (Georgia). 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Kenneth Ray Rogers werd vooral beroemd als countryzanger. Hij was ook tekstdichter, fotograaf, zakenman en acteur. Zijn succesvolste hits zijn ‘Ruby’, ‘Islands in the Stream’ en ‘The Gambler’. Rogers geldt als een van de bestverkopende countryzangers ooit en heeft zo'n 100 miljoen platen verkocht. Hij heeft tal van prijzen gewonnen waaronder drie Grammy's.

Rogers werd lid van de Country Hall of Fame en wereldberoemd in deze stijl van muziek, maar hij scoorde naar schatting 120 hits in allerlei muziekstijlen. Hij speelde onder meer in de prent ‘Kenny Rogers as The Gambler’ (1980), die uitmondde in een hele reeks films. Rogers heeft ook een fastfoodketen opgezet met een voormalige topman van KFC, de Kenny Rogers Roasters. De zanger is vijf keer getrouwd geweest en kreeg vijf kinderen.

Intiem afscheid

De familie neemt volgens het blad Variety in zeer kleine kring afscheid van Rogers als gevolg van de vrees voor de verspreiding van het coronavirus. Later zal wel een grote herdenkingsbijeenkomst worden gehouden. Hij stierf een natuurlijke dood. 
46 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Linda Willems

  Was een geweldig zanger we zullen hem missen mijn oprechte deelneming van het verlies aan de families en vrienden sterkte in die droevige daagen

 • chantal browaeys

  Tja Kenny Rogers, hij was Groot voor mij … prachtige songs voor mij en mijn ex

 • Marcel Wouters

  Hij bracht heel mooie muziek die direct aangenaam in de oren klonk en bleef hangen. Wat een verschil met het huidige techno lawaai. .

 • KARIN PEETERS

  Oprechte deelneming aan de familie van Kenny Rogers. Hij kon met zijn prachtige stem fantastische mooie country songs zingen.

 • rita adriaensen

  pracht stem ,groot talent ,en groot zanger !!!