8.000 euro voor Kurt Cobains verlopen creditcard

Kurt Cobain.
PHOTO_NEWS Kurt Cobain.
De Amerikaanse Bob Dylanfanaat A.J. Weberman werd in de jaren zestig uitgelachen omdat hij in Dylans vuilnisbakken zocht naar bewijsmateriaal voor zijn theorieën over de zanger. Vandaag de dag lijkt het verzamelen van wat popsterren achterlaten om andere redenen lucratief. Verlopen creditcards, rijbewijzen en een oude setlist blijken duizenden euro's op te brengen.

Deze week kan er bij het New Yorkse onlineveilingbedrijf Paddle8 onder meer worden geboden op een oude creditcard van Kurt Cobain, die naar verwachting 6000 tot 8000 euro zal opbrengen, en een rijbewijs uit 1944 van de toen 28-jarige Frank Sinatra, dat waarschijnlijk voor een nog hoger bedrag van eigenaar gaat verwisselen.

Nog tientallen andere items gaan er bij de 'Legendary: Memorabilia from Rock Gods & Pop Stars'-veiling onder de hamer. Daarbij een handgeschreven setlist van een U2-concert uit 1983 dat voor zo'n 4000 euro genoteerd staat. Ook voor minder gefortuneerde popliefhebbers zijn er kansen. Een door Elvis Presley gesigneerde foto moet pakweg 1500 euro opleveren. Voor een bod van minder dan 100 euro maak je kans op een gesigneerde elpee van Elton John of The Police.