Exclusief voor abonnees

25 jaar na de dood van Kurt Cobain haalt onze reporter herinneringen op aan interview: “Doodmoe, doffe blik, grauwe huid. Eén spuitje later speelt hij zaal plat”

Met zijn lief Courtney Love. De twee hadden een stormachtige relatie.
Getty Images Met zijn lief Courtney Love. De twee hadden een stormachtige relatie.
Vandaag is het precies 25 jaar geleden dat Kurt Cobain, frontman van grungeband Nirvana én boegbeeld van een generatie, voor zijn hoogsteigen nirvana koos en zich een kogel door het hoofd joeg. Tweeënhalf jaar eerder had hij voor de derde en laatste keer opgetreden in ons land. Reporter LUC BEERNAERT kon hem toen als jonge muziekjournalist interviewen. Een terugblik op die ontmoeting.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • rik cappelle

  Ieder zijn meug maar geef mij maar Dave Grohl.

 • Jan Peters

  Een psychopatische , drugverslaafde vandaal en nietsnut die niets te vertellen heeft maar zijn muziek was vernieuwend ook al was ze afkomstig van de beerput van het menselijk brein, enfin zijn beerput dan. Al die belachelijk psyhedelische doemdenkerij

 • Raphael Kerser

  Drugs heeft al veel creativiteit gebracht en voor echte klassiekers gezorgd, maar het heeft ook al zeker even veel levens kapot gemaakt.

 • Lode Loyens

  Hij zij ooit tijdens een interview in America: "Het enige wat ik ooit wilde was een beroemde muzikant te zijn. Nu dat ik dat ben wil ik mijn gewoon leven terug."

 • Mark Van Damme

  Mis hem nog elke dag