13.582 acties tijdens ‘Warmste Week’ leveren recordbedrag van 17.518.153 euro op

Henk Deleu
De Warmste Week heeft dit jaar 17.518.153 euro opgeleverd. Na de 17.286.122 euro van vorig jaar alweer een nieuw record. Het ingezamelde geld gaat naar de 2.088 goede doelen van De Warmste Week.

Voor ‘De Warmste Week’, de solidariteitsactie van de VRT, trok radiozender Studio Brussel een week naar Kortrijk. Maar liefst 137.000 unieke bezoekers zakten af naar het Nelson Mandelaplein waar presentatoren Fien Germijns, Joris Brys en Eva De Roo een week lang radio maakten. Luisteraars konden plaatjes aanvragen, en dat werd dan ook massaal gedaan.

In totaal werden er 13.582 acties georganiseerd voor 2.088 goede doelen - .dat zijn gemiddeld 45 acties per Vlaamse gemeente. In totaal hebben meer dan 230.000 mensen zich samen ingezet om geld in te zamelen voor De Warmste Week. 

We zijn een hele week omringd geweest door mensen die van de wereld een mooiere plek willen maken. Je went er nooit aan, ook al is het de vijfde keer

Eva De Roo

Voor Eva De Roo was het de vijfde keer als Studio Brussel-dj voor De Warmste Week. “We zijn een hele week omringd geweest door mensen die van de wereld een mooiere plek willen maken. Je went er nooit aan, ook al is het de vijfde keer. We hebben nog maar eens gezien wat de kracht is van muziek.”

Voor Fien en Joris was het de eerste keer. “Ik heb er enorm van genoten. Het is moeilijk te omvatten wat hier gebeurt”, aldus Germijns. 

Livemuziek

Er was uiteraard ook plaats voor livemuziek. Voor het eerst organiseerde Studio Brussel zes Back to Back-concerten. Zo traden White Lies & Whispering Sons, Balthazar & Trixie Whitley, Bear’s Den & Selah Sue, Joost & Kraantje Pappie, Brihang & Het Zesde Metaal en Zwangere Guy & Arno op voor een zelfgekozen goed doel. Die concerten brachten in totaal 120.000 euro op. Maar niet elk concert werd voor centjes georganiseerd. Zo verrasten vliegende reporters Stijn Van de Voorde en Michèle Cuvelier verschillende mensen met een privé-optreden in de stad en waren er natuurlijk ook de feestjes met bijvoorbeeld Gunther D.

Ook dit jaar werd er weer gelopen voor het goede doel. Voor de eerste keer werden de Warmathons ondersteund door radiozender MNM. In Kortrijk, Brussel, Gent, Antwerpen, Leuven en Beringen verzamelden maar liefst 52.907 lopers om zich sportief in te zetten voor het goede doel. Dat is trouwens een recordopkomst. Gisteren werd het eindbedrag daarvan al bekendgemaakt: maar liefst 717.274 euro. Dat geld wordt verdeeld onder de 2.088 goede doelen van De Warmste Week.

Henk Deleu

Slotshow

De slotshow vanavond werd ingeleid door Karl Vannieuwkerke, die onder meer terugblikte op de vele warme acties. Onder andere vliegende reporters Stijn Van de Voorde en Michèle Cuvelier, Tom De Cock van MNM en nieuwsanker Goedele Wachters schoven bij hem aan tafel. Ook Kevin en Dieter van ‘Down the Snow’ kwamen langs. En Kevin liet al weten: “Ik ga gewoon verder doen volgend jaar.”

Bij Studio Brussel zijn ze over de hele lijn (meer dan) tevreden over de eerste editie in Kortrijk. Maar of er een tweede editie in Kortrijk komt, is nog niet zeker. “We evalueren na de kerstvakantie en nemen in het voorjaar van 2020 een wijze beslissing”, liet Studio Brussel-nethoofd Jan Van Biesen eerder al weten. Kortrijk eind 2020 nog een keer helemaal wild maken van De Warmste Week? Kan zeker! “Je moet altijd blijven vernieuwen, maar we hebben zeer goeie troeven om Studio Brussel te overtuigen”, vindt Van Quickenborne. “Studio Brussel-nethoofd Jan Van Biesen raakte vorig jaar al overtuigd van Kortrijk. Festival Goose Nonstop For Life in september 2018 gaf de doorslag.”
21 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peter Buyck

  De achterliggende economie heeft goed geboerd... al die speciallekes zoals grootverpakkingen wafels, koekjes, pins, kalenders, balpennen, ... met logo van de warmste week... Ik geloof in de vrijwilligers die van 1 januari tot 31 december uit de schijnwerpers hun engagement doen en niet diegenen die dat eenmalig doen voor een party 'in naam van die warme week'...

 • Peter Janssens

  In tijden van grote milieupaniek gaan ze eens een 'warmste week' organiseren? Goed bezig.

 • ronny cockuyt

  Ik zou daar enkel in geloven moesten de meeste goede doelen waar het geld naar toe gaat zou komen zeggen,wij hebben zoveel gekregen van de warmste week. En wat deed van Vannieuwkerke daar op de laatste dag,ik vind wel dat degenen die dat al die tijd gepresenteerd hebben wel mochten de eer hebben het resultaat bekend te mogen maken.

 • felix strackx

  Ik zou graag weten welke die 2088 goede doelen zijn en hoeveel iedereen gekregen heeft.

 • Anne Geerts

  Aan al de zure mensen met hun negatieve kritiek hieronder : een zalig kerstfeest en hopelijk kunnen jullie een beetje positiever worden in 2020!