'Zoutelande' op zucht van all time-record

BLØF en Geike Arnaert - 'Zoutelande'
YouTube BLØF en Geike Arnaert - 'Zoutelande'
'Zoutelande', de hit van Bløf en Geike Arnaert, staat nu 19 weken op 1 in de Vlaamse hitlijst en evenaart daarmee het recordaantal weken van Fixkes' 'Kvraagetaan'. Niels Destadsbader staat met vijf singles tegelijkertijd in de Vlaamse Ultratop 50.

Eerder was 'Zoutelande' al het eerste Nederlandstalige nummer in de algemene Ultratop 50 sinds K3's '10.000 luchtballonnen' en nu hebben de Nederlanders een nieuwe record beet. Bløf en Geike Arnaert staan zaterdag  voor de 19de week op rij op één in de Vlaamse ultratop en vestigen daarmee een record. Enkel 'Kvraagetaan' van de Fixkes deed ooit even goed.

Een andere opvallende naam in de Vlaamse Ultratop is die van Niels Destadsbader. Dankzij het VTM-programma 'Liefde voor muziek' staat hij liefst vijf keer in de top vijftig.

Het nummer ‘Zoutelande’ gaat over een verliefd koppel dat ondanks het slechte weer in het Zeelandse ‘Zoutelande’ toch een leuke tijd heeft omdat ze bij elkaar zijn. Het nummer is een Nederlandse cover van het Duitse “Frankfurt Oder” van Bosse en Anna Loos.

Toeristische boost

De hit legt het gelijknamige plaatsje in Zeeland niet bepaald windeieren, het toerisme boomt er als nooit voorheen. “Sommige mensen die ons bellen, beginnen al meteen over het liedje”, zegt een hotelier eerder. “Ze zeggen al bij de telefonische reservatie: ik wil gewoon naar Zoutelande komen omwille van dat liedje.” De hoteliers spreken dan ook van geweldige gratis reclame door BLØF.

Ook Burgemeester Rob van der Zwaag is dolenthousiast. “Dat nummer is natuurlijk dé gedroomde citybranding”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad. “Ik wist niet eens dat er een nummer over Zoutelande op komst was. Maar toen ik het voor de eerste keer hoorde, wist ik meteen dat het impact zou maken.”
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Francky Libbrecht

  Prachtig

 • Elle Devee

  Terecht. Het is een mooi deuntje.

 • Filip Traen

  Terecht, Geike Arnaert heeft een prachtige stem en ze heeft die altijd al met veel verve benut. Nog van dat aub!

 • Dirk Vangossum

  Mooi liedje....

 • Pieter De Ruyter

  pff;de nr 1 wordt onder andere bepaald door de hoeveelheid airplay,verkoop 0 platen maar als ze ze vaak genoeg draaien sta je toch in de top 10