'Zoutelande' haalt all-time record

Bløf en Geike Arnaert gaven op 23 mei een spontaan straatconcert in het centrum van Antwerpen. Ze speelden meerdere nummers waaronder 'Zoutelande', 'Dansen aan Zee', 'Aan de Kust' en 'Alles is Liefde'.
Boaz Timmermans Bløf en Geike Arnaert gaven op 23 mei een spontaan straatconcert in het centrum van Antwerpen. Ze speelden meerdere nummers waaronder 'Zoutelande', 'Dansen aan Zee', 'Aan de Kust' en 'Alles is Liefde'.
'Zoutelande', de hit van Bløf en Geike Arnaert, staat al 20 weken op 1 in de Vlaamse hitlijst en evenaart daarmee het record aller tijden van Tourist LeMC & Wally's 'Horizon'.

Een unieke mijlpaal voor Bløf en Geike Arnaert: 'Zoutelande' staat voor de 20ste week op rij op 1 in de Vlaamse Top 50. Daarmee steken ze 'Kvraagetaan' van de Fixkes voorbij en komen ze op gelijke hoogte met de monsterhit 'Horizon' van Tourist LeMC en Wally. 

Gisteren kondigde de band aan dat alle inwoners van Zoutelande een gratis ticket krijgen voor Concert at Sea op 28 juni, een festival op de Brouwersdam in Zeeland. Het Zeeuwse dorpje telt in totaal 1.631 inwoners. "Graag willen we het succes van het nummer samen met jou als inwoner vieren, of het enigszins met je goedmaken als je het liedje niet meer kan aanhoren”, schreef BLØF.

‘Zoutelande’ gaat over een verliefd koppel dat geen geld heeft voor verre reizen en de vakantie doorbrengt in het Zeelandse ‘Zoutelande’. Daar doen ze zich tegoed aan de drank van hun ouders en beleven ze ondanks de regen de tijd van hun leven. Het nummer is een Nederlandse cover van het Duitse 'Frankfurt Oder' van Bosse en Anna Loos.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wim Offermans

  @guido vermeyen: er zit een knop aan je tv, aan je radio ook, dus, nutteloze bijdrage.

 • Ad Riemens

  Zeelandse heet in het nederlands Zeeuws

 • Sandra Weeling

  Ik vind het nog steeds een heerlijk lied, geweldige tekst en heerlijk gezongen. Je zou zo op vakantie gaan naar Zoutelande

 • Theo Schuermans

  Het liedje zou beter zouteloze landen heten, nu zo'n zaagliedje en dat wordt dan nog grijs gedraaid ook.

 • guido vermeyen

  100 keer per dag te beluiteren op radio 1....als ze overdrijven overdrijven ze in overdrive bij R 1