"We bouwen een feestje en dat zou Luc De Vos heel plezant gevonden hebben"

Ruim 1.200 mensen herdachten vanavond in de Gentse Vooruit de dood van Luc De Vos. De Gorki-zanger overleed vorig jaar op 29 november onverwachts op 52-jarige leeftijd. Er waren optredens van The van Jets, Het Zesde Metaal en The Bony King met een Neil Young repertoire. "We bouwen een feestje en Luc zou dat heel plezant gevonden hebben", zegt Gorki-manager Noelle Vanhelsuwé.

En in de Theaterzaal brachten schrijvers waaronder Christophe Vekeman, Saskia De Coster, Dimitri Verhulst en Herman Brusselmans getuigenissen, anekdotes, eigen werk en werk uit het oeuvre van De Vos. Want Luc De Vos was naast muzikant, zanger en performer ook auteur en columnist.  

Luc De Vos overleed op 52-jarige leeftijd aan een acuut falen van vitale organen. Zijn lichaam werd op 29 november 2014 aangetroffen in zijn werkplaats aan de Gentse Kasteellaan. Op de afscheidsviering in de kerk Onze-Lieve-Vrouw Sint-Pieters en op het Sint-Pietersplein waren vorig jaar meer dan 15.000 mensen aanwezig.

Een jaar na zijn overlijden zijn 1.200 personen aanwezig in een uitverkochte Vooruit voor 'Zondag Vosdag' met muziek, literatuur en film. De toeschouwers kunnen ook bijschuiven voor stoverij met frietjes, het gerecht dat De Vos op zijn trouwfeest in de Vooruit liet serveren.

Didier VerbaereReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.