‘Tim’ van Wim De Craene verschijnt voor het eerst als single, exact 29 jaar na overlijden van de zanger

‘Tim’ van Wim De Craene verschijnt voor het eerst als single.
Moony ‘Tim’ van Wim De Craene verschijnt voor het eerst als single.
‘Tim’ van Wim De Craene verschijnt voor het eerst als single. Die komt uit op 14 september, exact 29 jaar na overlijden van de zanger.

Doorheen de jaren ging ‘Tim’ een eigen leven leiden en verwierf het nummer vooral na de dood van de zanger een iconisch status. De reden waarom de album track ‘Tim’ in de jaren 70 nooit een single release kende, moeten we volgens producer Jean Blaute zoeken in het feit dat het nummer destijds te lang werd bevonden voor de radio. De toenmalige platenfirma profileerde De Craene ook eerder als een albumartiest en had weinig interesse om ‘Tim’ als single uit te brengen. Daar komt nu verandering in. BLP records brengt ‘Tim’ uit als een gelimiteerde 7'inch single in een oplage van 500 stuks.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Goethals

  Jammer dat er maar 500 stuks van gedrukt worden en op deze manier veel liefhebbers de kans niet krijgen om er ééntje te kopen want het is natuurlijk voor je het weet al uitverkocht !!! Jammer toch !

 • SABINE TAVERNIER

  Prachtig lied!!! Nostalgie!!!

 • Anne Kastelijns

  Je kan het blijven uitmelken.

 • Dirk Saenen

  Een topartiest !

 • myriam michiels

  Mooi maar zo mooi