‘t Is gebeurd! ‘Hoe het danst’ breekt record ‘Zoutelande’

Armin van Buuren, Marco Borsato en Davina Michelle aan het werk.
ANP Kippa Armin van Buuren, Marco Borsato en Davina Michelle aan het werk.
Vorige week schreven we nog dat ‘Hoe het danst’ en ‘Zoutelande’ even lang op nummer 1 in de Ultratop stonden, maar nu is het dan toch zover: ‘Hoe het danst’ heeft er nog net dat extra weekje aan toegevoegd.  

Al zeven weken lang staat ‘Hoe het danst’, de hit van Marco Borsato, Armin Van Buuren en Davina Michelle, op de eerste plaats in de Ultratop. Daarmee verbreken de Nederlanders het record van Bløf en Geike Arnaert, die het met hun ‘Zoutelande’ slechts zes weken wisten vol te houden. En niet alleen dat: dankzij die zeven weken op de hoogste plaats wordt ‘Hoe het danst’ de langst op 1 genoteerde Nederlandstalige single van dit decennium. 
13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Nicole Ceulemans

  Heel mooi nummer , makkelijk om mee te zingen

 • kris deka

  Billy Eillish is geen gezang maar zachtjes gekreun in de microfoon

 • Jules Lamers

  Nog nooit eerder gehoord, maar wat een slecht nummer. Generieke muziek en irritante stem

 • Ronny Severeyns

  Arrogant en kinderachtig, dat is het enige dat ik kan zeggen over dit nummer. Maar ja, Heineken wordt ook overal in de wereld verkocht terwijl het in de top 10 van slechtste pils staat. Als een Nederlander iets goed kan is het zichzelf verkopen. Misschien verklaart dat de populariteit van de "red light district" aan de grachten van Amsterdam wel...

 • Pieter Verhulst

  Prachtige tekst maar haar stem is een ramp. Op een doordeweeks DKO zangles hoor je betere zangeressen.