'Rhythm Inside' van Loïc Nottet verkozen tot beste Belgische Songfestivallied

Loïc Nottet.
EPA Loïc Nottet.
De volgers van Songfestival.be, een Belgische website over het Eurovisiesongfestival, hebben 'Rhythm Inside' van Loïc Nottet verkozen tot het beste Songfestivallied van België. 'City Lights' van Blanche werd tweede. Tom Dice met 'Me and My Guitar' is met zijn vierde plaats de beste inzending uit Vlaanderen. 

Er liep een stemming van drie maanden om de winnaar te bepalen. Uiteindelijk won Loïc Nottet met 'Rhythm Inside'. De Waal werd drie jaar geleden vierde op het Songfestival in Wenen.

Loïc is zelf opgetogen met het nieuws. "Als ik terug luister naar de eerste versie van 'Rhythm Inside' en zie waar ik nu sta, dan voel ik me heel gelukkig. Het Songfestival was een groot avontuur, ik heb zoveel geleerd over mezelf als tiener."

Blanche, de kandidate van vorig jaar, eindigde tweede. Sandra Kim, de enige Belgische winnares van het Songfestival, haalde met 'J'aime la vie' brons. Tom Dice en Urban Trad vervolledigen de top vijf. In totaal waren er zestig Belgische inzendingen.

Songfestival.be ontving honderden puntensets: 45 procent kwam uit Vlaanderen, 9 procent uit Brussel en Wallonië en 31 procent uit andere delen van de wereld.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jintha peeters

  groot gelijk ook van blache was goed maar de walen sturen al jaren betere inzendingen

 • Ingrid Vantroostenberghe

  Er is toch beter en mooier geweest.

 • Ingrid Charlier

  Daar ben ik het volledig mee eens. Ook de act paste volledig met het liedje.

 • Jef Denijs

  Niet slecht, wat langdradig in 't begin maar dat wordt laten goedgemaakt.