Exclusief voor abonnees

"Rammstein extreemrechts? Ronduit achterlijk"

DUITSE METALBAND ONDER VUUR VOOR "NAZI-VERHEERLIJKING", ALEX AGNEW GEEFT TEGENGAS

AFP
Ze spelen letterlijk en volgens sommigen ook figuurlijk met vuur. Als Rammstein vanavond de vlammen uit de nok van het Koning Boudewijnstadion laat schieten, weet de Duitse metalband dat er behalve applaus ook kritiek zal volgen. Is het niet om de vele bommetjes - slecht voor het milieu! - dan wel om het geflirt met nazisymboliek. Alex Agnew, fan van het eerste uur, geeft tegengas.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
43 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • HENDRIK LAPORTE

  Bravo Alex, ik had het zelf niet beter kunnen zeggen! Rock on Rammstein en Alex Agnew!! \m/

 • Martin Van den Meutter

  Kaarten gekocht met viagogo, natuurlijk tegen een verhoogde prijs, maar dat weet je op voorhand. Zonder problemen naar het concert geweest en was voor ons de meerprijs zeker waard. Gewoon formidabel.

 • Aster Phoenix

  Ik heb ze gisteren voor de allereerste keer live aan het werk gezien en ik hoef nooit meer naar een concert te gaan. Niets zal ooit kunnen overtreffen wat ik gisteren heb meegemaakt. Wat een fenomenale show!

 • Kirsten Hershe

  Heb ze reeds vijf keer live gezien en qua showgehalte zijn er maar bitter weinig groepen die het hen nadoen of zelfs maar héél kort in de buurt ervan komen. Het is een typisch marketing product van Rammstein om de spot te drijven met zowat alles en iedereen en ze slagen er telkens in om dat zeer goed te brengen. De actualiteit en de hypes eromheen ontgaat deze band niet en ook dat vind ik super. Ik ben fan van het eerste uur, extreemrechts of niet, mij een zorg. Goede muziek maken ze.

 • Els LeyS

  Pas ontdekt in 2013, maar wat een band... Goeie muziek, grappig, ze lachen met zichzelf, geniale shows en videoclips. Als je er eenmaal een optreden van gezien hebt dan heb je het summum meegemaakt!!!