Ook gitarist Bumblefoot weg bij Guns N' Roses

Ron 'Bumblefoot' Tal naast zanger Axl Rose.
ANP Ron 'Bumblefoot' Tal naast zanger Axl Rose.
Gitarist Ron 'Bumblefoot' Tal heeft Guns N' Roses verlaten, heeft een bron dicht bij de band bevestigd tegenover rockradiostation WRIF in Chicago. Bumblefoot zelf hulde zich de afgelopen maanden in nevelen als hem naar zijn positie binnen de groep werd gevraagd, maar zou vorig jaar al afscheid hebben genomen. Eerder deze week werd bekend dat gitarist DJ Ashba de rockgroep vaarwel heeft gezegd.

"Bumblefoot nam vorig jaar ontslag. Ik begrijp niet waarom hij zo onduidelijk is over zijn positie bij de band", vertelde een anonieme bron aan journalist Gary Graff. "Hij nam ontslag in Zuid-Amerika. Hij zei tegen zanger Axl Rose dat hij er klaar mee was en dat een tweede serie concerten in Las Vegas in mei 2014 zijn laatste met de band zouden zijn."

De gitarist had de laatste jaren al regelmatig laten doorschemeren dat het permanent beschikbaar moeten zijn voor Guns N' Roses de ontwikkeling van zijn solocarrière in de weg zat. Eerder deze week weigerde hij nog tegenover journalist Graff de vraag te beantwoorden of hij nog altijd deel uitmaakte van de groep, maar voegde daar aan toe dat er genoeg aanwijzingen waren om het antwoord te kunnen raden.

Bumblefoot, wiens echte naam Ronald Blumenthal luidt, verving in 2006 Buckethead als leadgitarist bij Guns N' Roses. En Buckethead was op zijn beurt weer één van de mannen die de oorspronkelijke, in 1996 opgestapte Slash moest doen vergeten. Hij is te horen op het meest recente Guns N' Roses-album Chinese Democracy uit 2008. Op dit moment is Richard Fortus de enige overgebleven gitarist van de groep. Hij speelt bij de band sinds 2001.