‘My Boy Lollipop’-zangeres Millie Small (73) overleden

Getty
Zangeres Millie Small is op 73-jarige leeftijd overleden. De Jamaicaanse scoorde wereldwijd een monsterhit met ‘My Boy Lollipop’, die meer dan zeven miljoen keer over de toonbank ging. Small overleed aan de gevolgen van een beroerte, zo bevestigt haar entourage aan BBC News.

Het succes van Millie was in de jaren 60 ongezien: ze was de eerste zangeres uit Jamaica die miljoenen platen wist te verkopen in het buitenland en tevens één van de grondleggers van ska, een muzikaal genre dat gekenmerkt wordt door opgewekte en dansbare nummers.

Small nam het wereldberoemde nummer ‘My Boy Lollipop’ op in 1964 in een muziekstudio in Londen, toen ze amper 15 jaar oud was. Ze had een herkenbare hoge en schriele stem. Platenbaas Chris Blackwell, tevens haar ontdekker, omschreef de Jamaicaanse steevast als “een zachte persoonlijkheid met een groot gevoel voor humor.” “Millie was een heel speciale vrouw. Zij was diegene die het muziekgenre ska internationaal bekend maakte met haar eerste hit ‘My Boy Lollipop’.”

De zangeres groeide overigens op tussen 12 broers en zussen. Haar vader was aan de slag op een suikerplantage in Jamaica, waar hij werkte als opzichter. Op 12-jarige leeftijd won Millie al een lokale muzikale talentenjacht, waardoor heel wat deuren opengingen. Later vormde ze samen met reggaezanger Roy Panton nog een muzikaal duo dat verschillende successen boekte. 
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Monique Heremans

    Spijtig dit te horen . Prachtig dit nummer van Millie Small . Deze muziek uit de jaren '60 en '50 en '70 brengen vrolijkheid in de café's. Ben 41 jaar uitbater van een Oldies Café en draai dit nummer wekelijks. Mooi is dat . Het gaat je goed Millie en dank je wel. Willy Verhoeven Tremelo

  • Marc Kempinck

    Super 'feelgood' liedje uit betere jaren. Dankjewel Millie, het ga je goed!