Ga naar de mobiele website
^ Top

'Mia' blijft beste Belgische nummer volgens Studio Brussel-luisteraars

belga
Voor het derde jaar op rij is 'Mia' van Gorky verkozen tot beste Belgische nummer door de luisteraars van Studio Brussel. Het nummer laat 'Instant Street' van dEUS en 'Goud' van Bazart achter zich. Vorig jaar was nummer drie nog weggelegd voor 'My Heroics, Part One' van Absynthe Minded.

De voorbije week stemden de luisteraars van Studio Brussel voor 'De 100 van Eigen Kweek'. De lijst met de honderd beste Belgische nummers werd vandaag uitgezonden op Studio Brussel en was het orgelpunt van 'De Week van Eigen Kweek', een week waarin de radiozender de beste Belgische muziek draait.

'Mia' staat voor het derde jaar op rij helemaal bovenaan 'De 100 van Eigen Kweek'. 'Instant Street' van dEUS verovert voor het tweede jaar op rij de tweede plaats. 'Goud' van Bazart, een van de meest opvallende stijgers, klimt met 48 plaatsen naar de derde plaats.

dEUS is met zeven nummers in de lijst de meest genoteerde artiest. Naast 'Instant Street' (2) staan ook 'Suds & Soda' (6), 'Roses' (15), 'Nothing Really Ends' (31), 'Hotellounge' (37), 'The Architect' (67) en 'Little Arithmetics' (71) in de lijst. Ook Stromae, Daan, Admiral Freebee, Balthazar, Goose, Oscar and the Wolf en Arno doen het goed met elk drie nummers in de top honderd.

De volledige top 10

1.    (1) 'Mia' - Gorky
2.    (2) 'Instant Street' - dEUS
3.    (51) 'Goud' - Bazart
4.    (3) 'My Heroics, Part One' - Absynthe Minded
5.    (9) 'Synrise' - Goose
6.    (5) 'Suds & Soda' - dEUS
7.    (6) 'Housewife' - Daan
8.    (22) 'Formidable' - Stromae
9.    (7) 'I Can't Live In A Living Room' - Red Zebra
10. (11) 'Come Alive' - Netsky

De volledige top 100 is hier te vinden

Meer over6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Anonymous

  Met alle respect voor wijlen Luckske De Vos maar er zijn betere nummers van Belgische makelij .... Bvb : Lena : 2 Belgen of De lichtjes van de Schelde van wijlen Bobbejaan om maar iets te noemen . Ps : beste nummer van Gorki is nooit meer winter en zo ver van huis .... Vind ik ... Veel beter of het zaagere Mia

 • Anonymous

  Voor mij niet is een zagen lied sorry. en Formidabele een zijkant lied

 • Rudi Desmet

  wie anders?

 • MR. MR.

  En terecht!!!

 • Anonymous

  Als Bazart ooit de Luc voorsteekt, vliegt stubru buiten...

Meld een bug