"Metalbands zijn satanisten": Nederlandse christelijke partij protesteert tegen optreden op kerstavond

screenshot
In Nederland protesteert de politieke partij ChristenUnie tegen de komst van een metalgroep in Amstelveen. Het gaat om blackmetalband Carach Angren, die in zaal P60 optreedt op kerstavond. "Als die band hel en verdoemenis uitspreekt over Amstelveen, ook al is het in een liedje, dan geloven wij dat in de geestelijke wereld iets gebeurt", zegt Henk Stoffels van de ChristenUnie.

De partij vindt dat de jeugd moet worden beschermd tegen optredens van de 'satanistische' band en ziet het feit dat het concert gepland staat op kerstavond als een "minachting voor het gegeven dat het kerstfeest een feest van het licht is". Volgens Stoffels is het bovendien "algemeen bekend dat heavymetalbands satanisten zijn".

Zelfs de aankondiging van P60 over het optreden kan op weinig goedkeuring rekenen van de CU. Daarin staat: "Als het koude zweet je langs de rug loopt, het kippenvel je bekruipt, je hart een slag overslaat en angst je in een wurggreep houdt, dan weet je dat je in het horrorrijk van Carach Angren bent getreden. Met hun nieuwste album This is No Fairytale, dat in 2015 werd uitgebracht, spannen zij de kroon van het horrormetalgenre. Op kerstavond ontketent Carach Angren de demonen en duivelse hekserij in Amstelveen!"

"Als die band hel en verdoemenis uitspreekt over Amstelveen, ook al is het in een liedje, dan geloven wij dat in de geestelijke wereld iets gebeurt"

Demonische invloed

De fractie van de ChristenUnie stelt niet te kunnen accepteren dat door de muziek van Carach Angren een "demonische invloed wordt uitgestort" over de Amstelveense jeugd die dit concert bezoekt. "Wij zijn ervan overtuigd dat jongeren die daar gevoelig voor zijn in geestelijk opzicht schade kunnen ondervinden van een dergelijk optreden," stelt Stoffels van de ChristenUnie. "We moeten ver wegblijven van datgene dat een duistere invloed op onze jeugd kan hebben. En duister is zeker alles wat met deze band te maken heeft."

De ChristenUnie heeft schriftelijke vragen gesteld aan het gemeentebestuur over het optreden. De partij wil onder meer weten hoe het college van burgemeester en wethouders denkt de geestelijke gezondheid van de jeugd te kunnen waarborgen. De partij stelde ook vragen over de subsidiëring aan P60.

Carach Angren is niet de enige band die optreedt op de speciale metalavond op 24 december. Ook The Monolith Deathcult en Tragacanth treden op.

kosReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels