Ga naar de mobiele website
^ Top

Levon Helm (71) van The Band overleden

afp
Levon Helm, de drummer van de legendarische groep The Band, is overleden. De zanger en drummer werd 71 jaar en overleed aan de gevolgen van kanker. Dat meldt zijn familie.

The Band was een invloedrijke band in de jaren 60. Bekende nummers van de groep zijn onder meer 'The Weight' en 'The Night They Drove Old Dixie Down'. De groep werd onsterfelijk gemaakt in de film 'The Last Waltz' van Martin Scorcese. Helm en de andere leden van The Band kregen in 1994 een plaats in the Rock and Roll Hall of Fame.

Levon Helm overleed donderdagmiddag vredig, in het bijzijn van zijn familie, vrienden en bandleden. Ook de Canadese gistarist Robbie Robertson, ook lid van The Band, was aan zijn zijde tijdens Helms laatste uren.

Helm, die ook optrad met Ringo Starr's All Star band in the 1980s kreeg een Grammy Award voor zijn Ramble at the Ryman in 2011. Helm, die ook gitaar en mandoline speelde, was bij The Band tot hun The Last Waltz-concert in 1976. Die werd gefilmd door regisseur Martin Scorsese. Enkele jaren later keerde hij terug bij The Band, maar begon later een solocarrière.

The Band: Garth Hudson, Robbie Robertson, Levon Helm, Richard Manuel en Rick Danko. Foto uit 1971.
getty The Band: Garth Hudson, Robbie Robertson, Levon Helm, Richard Manuel en Rick Danko. Foto uit 1971.


Meld een bug