Exclusief voor abonnees

“Ja, ik heb dat letterlijk gepikt”: Cocojr. over ‘Out in the Streets’, de grootste hit van The Dinky Toys

Eerst liet hij zich Kid Coco noemen, daarna Cocojr. maar volgens de burgerlijke stand is het nog altijd gewoon Marc Dierkcx.
Eerst liet hij zich Kid Coco noemen, daarna Cocojr. maar volgens de burgerlijke stand is het nog altijd gewoon Marc Dierkcx.
In 1991 begon de zegetocht van The Dinky Toys door Vlaanderen. Op amper vier jaar tijd leverden twee platinum albums elf hits op rij op. Allemaal van de hand van Marc Dierckx (55), toen beter bekend als Kid Coco, nu als Cocojr.. Voor zijn klassieker ‘Out in the Streets’ liet hij zich vlotjes inspireren door Inner Circle en Shaggy, vertelt hij in onze reeks ‘Vlaamse artiesten over hun grootste hit’. “Dat was letterlijk gepikt, ja.”

Je hebt 9% van dit artikel gelezen
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • sofie sliggers

    Hij bekend ten minste eerlijk, er zijn andere grote Vlaamse artiesten die dat, via opnames van talentejachten, in de jaren 70 en 80 dat ook deden.