"Ik heb het gehad met jouw rotkop": Anouk rekent op koelbloedige wijze af met exen in nieuwe single

Voorlopig zal ze het nummer nog niet zingen tijdens optredens, maar toch lanceert Anouk vandaag haar nieuwe single 'Het is Klaar', met bijbehorende opvallende clip. Daarin wordt er op kille wijze afgerekend met een aantal mannen.

Ze geeft toe dat ze flink wat tijd nodig had om aan zichzelf te wennen. Anouk in het Nederlands, dat hoorden we in een loopbaan van ruim twintig jaar zelden. De Haagse zangeres geeft haar Nederlandstalige album dat 12 oktober verschijnt de toepasselijke titel Wen d’r maar aan. Hoe serieus is die titel bedoeld? "Dat weet ik zelf nog niet, het hangt er van af hoe dit album het gaat doen of ik doorga met Nederlandstalig repertoire. Maar van het Engels neem ik geen afscheid, ik ben nu al bezig met een Engelstalig album."

Anouk (43) vertelt op de dag voor haar strandconcert dat de fans in Scheveningen nog geen Nederlandse liedjes mogen verwachten."Die passen niet zo bij de nummers die ik op festivals speel." Dan, lachend: "Eerlijk gezegd heb ik ook nog geen tijd gehad om ze met de band te repeteren. Als ik bijvoorbeeld volgend jaar een grote show zou doen die wat langer duurt, dan doe ik er zeker wat Nederlandstalige nummers bij."

EMI

Rotkop

In 'Het is Klaar', de single die ze vandaag uitbrengt, zingt Anouk denkbeeldige mannen toe die het stevig hebben verbruid. Ik heb het met jouw rotkop gehad/Een waardeloze vent, je bent niets meer dan dat/Ik weet het nu zeker, jij bent niet degene die ik dacht dat je was. In de clip zien we vrouwen in slowmotion op allerlei inventieve manieren hun vriend of man om het leven brengen. De één wordt met pijl en boog het hoekje om gejaagd, anderen worden van een galerij gegooid of krijgen te maken met gif.

Had Anouk bij het schrijven van het nummer iemand in het bijzonder in gedachten? "Nee, hoewel ik de inspiratie wel uit het leven heb gehaald. Maar het gaat zeker niet over één man. Als dit al over iemand gaat, dan heeft het betrekking op meerdere ervaringen."

EMI
EMI
EMI
EMI
PR1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Anne Onsia

    Nogal een groot schlager gehalte. Ik hoor het zo André Hazes (sr.) zingen... zowel muziek als tekst.