Exclusief voor abonnees

“I love my life, maar je maakt je lichaam echt kapot”: op tournee met dj Charlotte de Witte

Charlotte de Witte in Japan. “De truc is om nu geen diva worden. Anders zou ik mezelf gaan haten.”
Marie Wynants Charlotte de Witte in Japan. “De truc is om nu geen diva worden. Anders zou ik mezelf gaan haten.”
Ze vult als eerste het Sportpaleis met techno en vliegt de wereld rond van de hipste festivals naar de coolste clubs. De Morgen trok een week op Azië-tournee met superster-in-wording Charlotte de Witte (26). “I love my life, maar je maakt je lichaam echt kapot.”

“Kan iemand snel een kotsemmer naast mijn dj-booth zetten?”

Het is iets over drie ’s nachts. Terwijl de rest van Tokio slaapt, komt club Contact net op gang. Bonkende technobeats en ­uitzinnig dansende lijven vullen de industriële ruimte, verstopt boven een parkeergarage in het hart van de stad. Clubpromotor Hiro verkondigt trots dat de danstempel vannacht “zeker driehonderd meer clubbers telt dan de toegelaten zevenhonderd”. Om binnen te raken, betaal je 40 euro. “Charlotte is big in Japan!”

Achter de draaitafel veert een jonge vrouw mee met de loeiharde bas. De blik strak gefocust op het mengpaneel. Geen handjes Regi-gewijs in de lucht, hoogstens een schouder die cooltjes op en neer gaat. Dj Charlotte de Witte laat het niet merken, maar ze is zo misselijk als een krab. Het gevolg van een overdosis kobe-biefstuk enkele uren eerder en de gebruikelijke performancestress. “Je mag dan al zo lang draaien, je raakt die stress nooit echt kwijt.”

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Verstappen Martine

  EEns op tournee gaan met Amélie lens de beste techno DJ van Belgie en trouw aan haar genre.

 • Bart Boenen

  Een geluk dat de criticasters ook miljoenen verdienen met ‘plaatjes draaien van een ander’... Anders zouden ze niet weten waarover ze praten...

 • Dennis Tielen

  Plaatjes draaien van een ander, hoe creatief....

 • Frank De Witte

  Als dat nu gemixt wordt door een mens of door computersoftware, een amateur hoort toch geen verschil. Ik vind dat allemaal een beetje een omhoog gevallen gedoe, gans die DJ cult.

 • George Verbeek

  Als Charlotte iets om haar gezondheid geeft kan ze alvast beginnen met stoppen te roken! Roken is echt voor niks goed, en kort uw leven sterk af, als je dan al een ongezonde levensstijl hebt wegens je werk, moet je het niet nog erger maken.