‘Hoe Het Danst’ tot nummer 1 gestemd in ‘Favoriete 1000' van Qmusic

Marco Borsato, Davina Michelle & Armin Van Buuren
RV Marco Borsato, Davina Michelle & Armin Van Buuren
De zomerhit van 2019, ‘Hoe Het Danst’, is duidelijk blijven hangen in de hoofden van heel wat Vlamingen. De plaat van Marco Borsato, Davina Michelle & Armin Van Buuren werd tot de favoriet van de luisteraars van Qmusic gestemd en prijkt op de eerste plaats in de ‘Favoriete 1000'.

Avondspitsduo Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe maakten de nummer één op vrijdagavond bekend. “De allereerste ‘De Favoriete 1000’ was een groot muzikaal feest. Onze luisteraars hebben massaal gestemd op de nummers die iets voor hen betekenen of waar ze een goede herinnering aan hebben. ‘Hoe Het Danst’ was dé zomerhit van 2019 en dat is duidelijk blijven hangen”, vertelde Maarten.

De hele week konden Q-luisteraars hun 1000 favoriete nummers horen tijdens de eerste editie van ‘De Favoriete 1000'. Daar haalde ‘Hoe Het Danst’ de eerste plaats, gevolgd door ‘Wake Me Up’ van Avicii en ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen. Opmerkelijk is dat P!nk de populairste artiest is met maar liefst 15 liedjes in de lijst. Clouseau is dan weer de populairste artiest van eigen bodem met 13 nummers in ‘De Favoriete 1000'.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Ivan Van Parijs

    Het is duidelijk dat de jeugd meer actief is in het stemmen.... ik kan me maar deels vinden in het resultaat van deze verkiezing, maar aan wie ligt het dan? Volgende jaren ook stemmen, dan zien we weer echte muziek in deze Top!

  • Dorien Thys

    Volgend jaar is iedereen dit lied alweer vergeten. Onverdiende nummer 1...

  • Jeroen Boons

    Ongelooflijk dat dit lieke op 1 staat, als je ziet wat voor goede schijven daar instaan is het een schande dat dit de nummer 1 is.