“Het irritantste lied ooit”: Rebecca Black geeft 9 jaar na ‘Friday’ advies aan haar jongere zelf

Rebecca Black
De Amerikaanse zangeres Rebecca Black, die dinsdag precies negen jaar geleden bekend werd met het lied ‘Friday’, heeft op Twitter advies gegeven aan haar jongere zelf. Ze beschrijft hoe ze leed onder de kritiek die ze kreeg vanwege haar nummer, dat door velen “het slechtste of irritantste liedje ooit” werd genoemd.

“Ik zou willen praten met mijn 13-jarige ik, die zich kapot schaamde en bang was voor de wereld. Of met mijn 15-jarige ik, die het gevoel had alsof ze met niemand kon praten over haar depressie. Of met mijn 17-jarige ik, die op school met eten werd bekogeld. Of met mijn 19-jarige ik, die van vrijwel iedere producer of songwriter hoorde dat hij nooit met mij wilde werken.”

De inmiddels 22-jarige Rebecca zegt dat ze zichzelf eraan wil herinneren “dat iedere dag een nieuwe kans is”. Ze was eerder al openhartig over de beledigingen en pesterijen die ze zowel online als op school ontving. Volgens haar werd het zo erg, dat ze van school ging om thuisonderwijs van haar moeder te krijgen.

Friday’ is inmiddels bijna 140 miljoen keer bekeken en was het meest bekeken YouTube-filmpje van 2011. De video heeft meer dan 3,5 miljoen ‘dislikes’, ten opzichte van ongeveer 1 miljoen ‘likes’.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.