#DuaLipaIsOverParty: waarom kondigt Twitter het einde van Dua Lipa’s carrière aan?

Getty Images for The Recording A
Een video van Dua Lipa die dollarbriefjes over een stripper strooit, valt niet in goede aarde bij een groepje twitteraars. Die roepen nu op om de carrière van de 24-jarige zangeres te vernietigen door de hashtag #DuaLipaIsOverParty te lanceren. De hashtag gaat inmiddels viraal.

De hashtag begon te trenden op Twitter, kort nadat er een filmpje naar buiten kwam waarop Dua Lipa te zien is terwijl ze in een stripclub geld over strippers aan het strooien is. Daar was ze niet alleen, want het was eigenlijk ‘Truth Hurts’-zangeres Lizzo die besloot naar de club te trekken na haar grote overwinning bij de Grammy Awards. Supersterren Dua Lipa, Lil Nas X en Rosalía besloten met haar mee te gaan om een feestje te bouwen. 

(Lees verder onder het de tweet.)

Niet oké, vindt een groepje twitteraars, die vooral Dua Lipa in het vizier hebben. Ze vinden het feit dat de zangeres “geld op zo'n kleinerende manier over de stripper gooit” niet kunnen, en vinden dat ze zich aan een dubbele standaard houdt als het over feminisme gaat. “Wat zetten Dua Lipa, Lizzo en Rosalía een goed voorbeeld zeg. Vrouwen seksualiseren en dan later zeggen dat ze feministen zijn.” Er ontstond meteen een hevige discussie tussen twee kampen.

“Als je een echte feminist bent, zou je ook exotische dansers steunen en zeker van vrouw tot vrouw”, schrijft twitteraar Miracle. “Jullie favoriete rappers leven bijna in strip clubs, maar jullie zijn nog niet klaar om dat gesprek te hebben.” Ondertussen volgde er een golf van reacties waarin Dua Lipa gesteund wordt. Ook vroegen enkele fans zich af waarom Lizzo en andere aanwezige celebs geen kritiek krijgen. Enkele fans verdenken een groep die-hard K-popfans ervan de hashtag gelanceerd te hebben om K-popsterren te promoten. Velen van de anti-tweets bevatten dan ook GIF’s of memes van Koreaanse groepen.

Dua Lipa reageerde zelf nog niet op de ophef.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jil Heirman

    Mensen kennen het verschil niet tussen “liberaal” feminisme, dat eigenlijk helemaal geen feminisme is, en radicaal feminisme, het oorspronkelijke eigenlijke feminisme. Door de onwetendheid komt alle verwarring.

  • Kelly Verlinden

    Je kan seksualiteit omarmen en ook feminist zijn. Deze vrouwen in die clubs in Amerika krijgen ongelooflijk goed betaald en kiezen er zelf voor. Op een manier is dat de kracht die ze uitstralen. Dit is echt weer een hoop gezever om niets.