‘Diep geraakte’ Lana Del Rey schrijft nummer over schietpartijen VS

 Lana Del Rey
EPA Lana Del Rey
Lana Del Rey heeft een nieuw nummer geschreven dat geïnspireerd werd door de schietpartijen in de Verenigde Staten afgelopen weekend. Op Instagram deelde de zangeres vast een voorproefje van het liedje ‘Looking for America’.

In het nummer zingt de 34-jarige Amerikaanse dat ze op zoek is naar haar eigen versie van Amerika. "Eentje zonder wapens en waar de vlag in vrijheid kan wapperen. Zonder bommen in de lucht, alleen vuurwerk en jij en ik", klinkt het verder.

Het liedje is echter niet bedoeld als politiek statement. "Ik weet dat ik geen politicus ben en dat wil ik ook niet zijn, dus excuseer me dat ik een mening heb. Maar met al die massaschietpartijen achter elkaar de afgelopen dagen die me echt diep geraakt hebben, wilde ik deze video delen.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marcel Bontinck

    Zo lang ze maar niet meer naar Werchter komt doet Lana wat ze wil.

  • Josse Vos

    Er is elke keer zoveel verdriet en verontwaardiging na de zoveelste massamoord door gestoorde individuen in USA. Een beetje triest om te moeten vaststellen dat er nooit iets gedaan kan worden aan dit moorddadig gebeuren. Want persoonlijke wapendracht is ginder heilig. Maar men gaat als angsthazen lopen telkens zo'n idioot met een wapen staat te zwaaien. Waarom draagt men dan het o zo waardevolle persoonlijk wapen?