"Broer reisde naar Oman maar kwam te laat om Avicii te redden"

Avicii (1989-2018), foto uit 2013.
BELGAIMAGE Avicii (1989-2018), foto uit 2013.
De broer van de overleden Zweedse superster-dj Avicii (28) is op 20 april zijn broer naar Oman achterna gereisd nadat de familie verontrustende signalen had opgevangen. Dat meldt een bron aan het Amerikaanse showbizzmagazine People. 

Volgens People heeft de familie van Avicii in de dagen voorafgaand zijn overlijden meerdere keren met Bergling gebeld. De situatie werd zo nijpend dat zijn broer David in allerijl naar het sultanaat vloog. Bedoeling was om Avicii daar weg te halen en hem mee te nemen naar zijn familie in Zweden. De broer arriveerde in hoofdstad Muscat enkele uren nadat Avicii dood was aangetroffen. Het hotel waar David Bergling in de daaropvolgende dagen verbleef, ligt maar op een kwartier rijden van het verblijf waar Avicii overleed.

Uit een verklaring van de familie van Tim Bergling (de echte naam van Avicii) viel eerder al op te maken dat hij zichzelf van het leven zou hebben beroofd. Over de doodsoorzaak is tot dusver niets gemeld. De politie maakte alleen bekend dat het niet om een misdrijf ging. "Onze geliefde Tim wilde niet langer verder. Hij wilde rust vinden", staat in de open brief die zijn familie vorige week verspreidde. "Onze zoon was niet gemaakt voor de zakelijke machine waarin hij zich bevond. Hij was een gevoelige jongen, die van zijn fans hield maar de spotlights liever meed."

Bergling kampte met depressies en serieuze gezondheidsproblemen, veelal het gevolg van overmatig alcoholgebruik. Hij stopte in 2016 met touren omdat het te zwaar voor hem werd. Het is nog niet duidelijk wanneer de uitvaart van Avicii plaatsvindt.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • BramFaye Van Der Cruyssen

  Zijn laatste nummer "Heaven" is een aanwijzing naar zijn dood .... Hij neemt afscheid van familie en vrienden .... Heel jammer ! Je wordt gemist Tim, je bent uniek, een inspiratiebron voor velen en voor mij. Jou muziek heeft me gesteund in moeilijke en gelukkige momenten. Wetende dat je nooit meer muziek zal maken die steun en emotie geeft :-( ... No words !

 • Peter Buyck

  Respect voor de overledene... kunnen we hem laten rusten in vrede ipv al die 'sorry'-berichtgeving en gespeculeer over de omstandigheden?

 • John Geers

  Net zoals bij de top- voetballers,renners,athleten,managers etc. én hun kinderen Is een fake leven leiden gevaarlijk om te “sneuvelen “ op je levenspad . Nu aub stoppen met te berichten over de dj.

 • Pascal De Groote

  Weet niet of er veel drugs zijn in Oman, alcohol overdosis zal het ook niet zijn dus eerder een warm bad en een scherp mes, luisterend naar zijn eigen muziek op repeat. Maar dit is uiteraard speculatie.

 • Marc Sierens

  Het is zo stilaan genoeg geweest rond Avicii,dagenlang al dezelfde uitleg,en niemand mag weten wat de doodsoorzaak is.