'Broadway Idiot': achter de schermen met frontman Green Day

Vandaag gaat 'Broadway Idiot' in première, de documentaire over de musicalversie van 'American Idiot', het bestselleralbum van punkrockband Green Day. Melissa Webster van The Huffington Post kon de film al bekijken.

Volgens Webster gaat 'Broadway Idiot' eigenlijk meer over de reis van frontman Billie Joe Armstrong van de wereld van de rock-n-roll naar het voor hem onbekende muzikaal theater. Van het stichten van een gezin toen hij maar een tiener was, tot zijn problemen met drugsverslaving: ieder aspect van Armstrong's leven komt aan bod in deze documentaire.

Armstrong was aangenaam verrast toen hij zijn eerste stappen in de musicalwereld zette. Hij vergeleek het met de tijd toen hij net startte in de muziekindustrie.

"Vroeger in de undergroundscène gingen we naar veel bands kijken. Dat waren onze vrienden, iedereen leerde van elkaar. Toen Green Day succesvol werd, begonnen we vrienden te verliezen. Het werd moeilijk om nog verwante geesten te vinden. Uiteindelijk vond ik die niet in de wereld van de rock'n roll, maar bij het theater", zegt Armstrong.

Over de reden waarom hij persoonlijk betrokken raakte met de musical is Armstrong duidelijk: "Dit album is mijn baby, dus ik wil er gewoon voor zorgen dat niemand het om zeep helpt."