‘Bohemian Rhapsody’ opnieuw op eerste plaats in 1000 Klassiekers

Queen in de videoclip van ‘Bohemian Rhapsody’
RV Queen in de videoclip van ‘Bohemian Rhapsody’
Het is intussen geen verrassing meer: ook dit jaar staat ‘Bohemian Rhapsody’ op de eerste plaats in de 1000 Klassiekers van Radio 2. Dat betekent dat het Queen-nummer nu al negen jaar onverslagen is. 

Anja Daems en Peter Verhulst maakten zopas de winnaar van de 1000 Klassiekers bekend op Radio 2. Op nummer 2 staat ABBA met ‘Dancing Queen’, Elvis Presley vervolledigt het podium met ‘Suspicious Minds’. Dat betekent dat Michael Jackson, de nummer 3 van vorig jaar, uit de top 3 valt met ‘Thriller’. Hij zakt maar liefst 59 plaatsen naar 62, meteen ook de hoogste notering voor Michael Jackson dit jaar.

Opvallend: Willy Sommers valt dit jaar nét buiten het podium. Hij stijgt met ‘Laat de zon in je hart’ sinds zijn binnenkomst in 2013 gestaag naar de top: van plaats 991 in 2013 naar 21 in 2018, om dit jaar op de vierde plaats terecht te komen.

De 1000 Klassiekers is de lijst met de favoriete klassiekers van de Radio 2-luisteraars. De lijst bevat nummers van in totaal 8 decennia met een sterke vertegenwoordiging van de jaren ‘70 en ‘80. Dit jaar werd de lijst voor het eerst op voorhand bekendgemaakt, met uitzondering van de top 20. De luisteraars konden tot het laatste moment stemmen voor de volgorde van die laatste 20 nummers.
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Toran Korshnah

  Bohemian Rhapsody is een terechte winnaar. De huidige muziek wordt kwalitatief onderschat. Er zitten beregoede nummers tussen.

 • Jurgen Van Den Bergh

  Het valt toch op dat de beste nummers in zulke lijsten meestal uit de jaren 70 komen. De jaren 00 en 10 zullen nooit hoog scoren, als je ziet wat voor kwibussen zich in die periode allemaal artiest of muzikant noemen. Het wordt hoog tijd voor een nieuwe muziekstroming die terug wat niveau heeft want we zitten momenteel helemaal onderaan de curve.

 • Alfons Detemmerman

  Één vernieuwing van de formule dringt zich op.

 • Eddy Van De Velde

  Zielig. Staat bij mij zelfs niet de top 100

 • Wilfried Vandenbussche

  Geen wonder. Altijd worden dezelfde hitnummers gedraaid, terwijl in de jaren '60-'90 er ook zeer goede singles en Lp’s gemaakt zijn die we nooit te horen krijgen. The Pentangle is bv. nooit te horen, tezamen met talrijke uitstekende uitvoeringen van vergeten zangers. Ik luister tegenwoordig zoveel mogelijk naar radioprogramma's waar iets zinnigs gezegd wordt met zo weinig mogelijk tot vervelens toe dezelfde muziek.