‘Black’ van Pearl Jam opnieuw op nummer 1 in ‘De tijdloze’ van Studio Brussel

Pearl Jam-zanger Eddie Vedder.
EPA Pearl Jam-zanger Eddie Vedder.
Voor het vierde jaar op rij werd ‘Black’ van Pearl Jam tot nummer 1 gestemd in ‘De tijdloze’ van Studio Brussel. Dat is de lijst met de honderd meest tijdloze platen volgens de Studio Brussel-luisteraars. ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen staat op de tweede plaats, ‘Smells Like Teen Spirit’ van Nirvana staat op drie.

Al voor de 31ste keer zendt Studio Brussel De tijdloze uit. Presentatoren van dienst waren naar goede gewoonte Roos Van Acker en Steven Lemmens. Opvallend is dat ‘Black’ van Pearl Jam al vier keer op rij verkozen werd tot de meest tijdloze plaat. 

Ook komen er dit jaar veel vrouwen nieuw binnen in De tijdloze: 6 van de 12 nieuwkomers dit jaar zijn vrouwen. Zo komt ‘Respect’ van de in 2018 overleden soullegende Aretha Franklin binnen op nummer 25 en ‘I say a little prayer’ op nummer 55, zingt Amy Winehouse ‘Back to black’ op plaats 30, terwijl ‘Feeling good’ van Nina Simone op plek 57 nieuw binnenkomt. De vele vrouwen in de top komen er na de #Tietloze-actie van Rosa vzw. Zij wilden meer vrouwen in de top 100, en dat is nu klaarblijkelijk ook gelukt. 

De top 10:

1. (1) ‘Black’ - Pearl Jam;

2. (4) ‘Bohemian rhapsody’ - Queen;

3. (3) ‘Smells like teen spirit’ - Nirvana;

4. (5) ‘Wish you were here’ - Pink Floyd;

5. (2) ‘Mia’ - Gorky;

6. (6) ‘One’ - Metallica;

7. (7) ‘Stairway to heaven’ - Led Zeppelin;

8. (9) ‘Shine on you crazy diamond’ - Pink Floyd;

9. (10) ‘Sultans of swing’ - Dire Straits;

10. (8) ‘Child in time’ - Deep Purple.
25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Kurt Decloedt

  Terecht!

 • Steven Jansen

  Afgezaagd en totaal voorbijgestreefd. U2 bvb, grootste band ooit qua hits, radioplay, covers enz maar staan er maar 1x in op nr 75 ofzo, dus totaal niet representatief voor de mening van muzieliefhebbend Vlaanderen.

 • Michael Vranckx

  Het is zoals met verkiezingen er is democratisch gekozen en iedereen kon stemmen met dit verschil wie het meeste stemmen heeft staat op eerste plaats.

 • arthur smellekens

  Mij zeggen die lijsten niets. Ik maak voor mijzelf uit wat de beste nummers zijn, dat hoeven anderen niet te doen voor mij. Dat ik Pearl Jam ook hoog in mijn lijst heb staan.... daar heeft ook niemand iets aan. Dus waar gaat de discussie eigenlijk over?

 • Hans Engelen

  Wat maakt het uit welke plaats een nummer staat, als je het graag wil horen en het staat niet in de lijst ga je naar Spotify en kan je het zo dikwijls afspelen dat je er onnozel van word :)