‘Baby One More Time’ van Britney Spears is 'beste debuutsingle aller tijden’

Britney Spears
Capture d'écran Youtube Britney Spears
‘Baby One More Time’ van Britney Spears is de ‘beste debuutsingle aller tijden’. Dat vindt alvast het muziektijdschrift Rolling Stone. Het nummer van de 38-jarige Amerikaanse zangeres is intussen ruim 20 jaar oud. “Het is één van die popmanifesten die een nieuw geluid, een nieuw tijdperk, een nieuwe eeuw aankondigen. Maar vooral een nieuwe ster”, motiveert Rolling Stone haar keuze.

‘Baby One More Time’ staat bovenaan de lijst van ‘100 beste debuutsingles aller tijden’. ‘I Want You Back’ van de Jackson 5 en ‘Anarchy in the U.K.’ van de Sex Pistols mogen mee op het podium.

‘Baby One More Time’ kwam uit toen Spears 17 jaar oud was. Het is de vijfde bestverkochte single van een vrouwelijke artiest. Internationaal stond het nummer in bijna elke hitlijst op de eerste positie. Het liedje is ook verscheidene keren gecoverd, onder meer door Travis en Fountains of Wayne.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.