"Avicii plande grote comeback, maar annuleerde shows vlak voor aankondiging"

Avicii is vorige week vrijdag op 28-jarige leeftijd overleden in Oman.
RV Avicii is vorige week vrijdag op 28-jarige leeftijd overleden in Oman.
Avicii - echte naam Tim Bergling - had in 2017 plannen gesmeed om dit jaar opnieuw enkele liveshows te doen. Vlak voor de aankondiging van die shows zou de Zweedse dj zich echter bedacht hebben en de toer laten annuleren hebben. Dat melden Zweedse en Duitse media.

Volgens het Duitse blad Bild - dat de aankondiging van de shows zou mogen doen in november 2017- was Avicii van plan om op te treden in Berlijn, Hamburg en München én had hij een toernee door Zweden gepland. De 28-jarige Avicii kondigde in 2016 nog aan dat hij zou stoppen met toeren omdat het reizende leven hem te zwaar werd.

Volgens Bild werd de aankondiging van de shows eerst on hold gezet, een maand later kreeg het blad te horen dat alles geannuleerd was. Bild schrijft dat de wereldster bang was om terug op te treden. In een interview met Rolling Stone in september 2017 gaf Tim Bergling toe dat hij “getraumatiseerd was” door liveshows. Zo erg zelfs dat hij geen concerten van andere artiesten kon bijwonen. “Ik ben zeker dat ik dat ooit terug ga kunnen, ik begin opnieuw naar muziek te luisteren. Ik krijg opnieuw een beetje van die vreugde terug”, zei de artiest tijdens het interview.

Zijn goede vriend dj Tiësto vertelde deze week in een interview met de Amerikaanse radio SiriusXM dat Avicii hem twee maanden geleden gezegd heeft dat hij er aan dacht om opnieuw op te treden. “Hij zei dat hij er nog niet klaar voor was, maar hij dacht er absoluut over na. Hij was heel gezond en gelukkig.”

Volgens Neil Jacobson, directeur van Geffen Records, zou de dj liever in kleine clubs willen spelen, onaangekondigd. De dj werkte de laatste jaren in de studio verder aan zijn muziek en had voor zijn dood bijna een album afgewerkt. Dat bevestigde ook Jacobson tegenover het Amerikaanse blad Variety. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peggy Geerts

  Ik begrijp zeer goed wat hij heeft gevoeld ... volgens mij werd zijn kopje telkens weer zot gemaakt door het management en de platenfirma , als hij er niet klaar voor was , dan hadden ze hem gerust moeten laten , maar zo'n platenfirma's en managers zien alleen maar de centen vliegen richting hun , terwijl ze van de persoon een marionet maken die moét presteren.

 • Chantal Vlaeminck

  De roem werd tenslotte zijn dood, heb de documentaire gezien op Netflix, jongen werd geleefd door anderen, Het was alleszins een genie, dat hij nu mag rusten in vrede

 • Tina Colpaert

  Gaan ze daar nu blijven over zagen die jonge gast was op moet ten einde en de rest gaan we nooit weten punt laat hem nu rusten!

 • Jan Janssens

  Hij was een introverte, verlegen eenvoudige jongen die ze telkens opnieuw wilden pushen om op te treden voor een grote massa volk terwijl hij zich nergens beter voelde dan in zijn kamer waar hij aan nieuwe muziek kon werken. Die hele entourage die je in een richting stuurt die je zelf niet wil, is denk niet te vatten als je het niet zelf meemaakt.

 • José Gonzales

  Erg hij had ni zo op de laatste momenten voor een optreden alles moeten veranderen je hersenen hebben ook nood aan rust! Jammer veel te ijverig geweest!