Mumford & Sons verwonden toeschouwer

ANP
Tijdens een concert van Mumford & Sons in de stad Walla Walla in de Amerikaanse staat Washington kreeg een concertbezoekster een rondvliegende gitaarstandaard op haar hoofd. Op een video op de website van TMZ is te zien hoe zien hoe muzikant Marcus Mumford de ijzeren staaf het publiek in werpt. Daarmee raakt hij een van de toeschouwers die vijftien rijen verderop stond in de zaal.

Het incident gebeurde tijdens de toegift van de band, die op dat moment Ditmas speelde. Omstanders probeerden na het ongeluk aan te geven dat het meisje gewond was en vroegen om medische hulp, maar Mumford & Sons maakten het nummer gewoon af en ook het slachtoffer bleef noodgedwongen op haar plek.

Mumford & Sons brachten eerder dit jaar het derde album Wilder Mind uit waarop Marcus Mumford zijn banjo heeft verwisseld voor een elektrische gitaar. De plaat waarop de Britten de karakteristieke folkrock hadden ingeruild voor elektrische rock, belandde wereldwijd bovenaan de hitlijsten. Mumford & Sons speelden begin juli in het Nijmeegse Goffertpark. Vanavond maken ze tijdens hun tournee Gentlemen of the Road een tussenstop in Salida in Colorado.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.