MNM-dj Dorianne Aussems wil pedofiel uitnodigen: “Ik heb respect voor wie de moed heeft om daarover te getuigen”

MNM-dj Dorianne Aussems
VRT MNM-dj Dorianne Aussems
MNM dj-Dorianne Aussems (26) wil voor haar radioprogramma Generation M een pedofiel uitnodigen in de studio. “Liefst iemand jong”, verklaart de twintiger in de krant De Standaard. De VRT verbiedt het onderwerp niet. “Alles hangt af van de context”, reageert een woordvoerster in de krant.

Dorianne wil graag een jonge persoon uitnodigen die met dergelijke gevoelens zit. Het gaat dus niet om iemand die effectief pedofiele daden uitvoert. Ik heb veel respect voor wie de moed heeft om daarover te getuigen en over hoe je die gevoelens binnenhoudt. Tegenwoordig is er zo weinig inleving in anderen. Het begrip is vaak ver zoek. Als dat op een serene manier kan, waarom dan niet?” 

De VRT verbiedt de poging van Dorianne om een persoon met pedofiele gevoelens uit te nodigen voorlopig niet. “Alles hangt ervan af hoe je die behandelt, op welke zender, op welke uur, in welke context. Bij ons gebeurt dat altijd op een respectvolle manier, met de nodige duiding, vanuit verschillende invalshoeken”, klinkt het bij de omroep. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.22 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Line Breemer

  allé, we gaan dergelijke perverten wat normaler en populairder maken..... Als je mensen wil samenbrengen, en empathie brengen... begin dan met mensen van een andere kleur, geloof, sociale status, gezondheid..... enfin alle groepen die de politiek tegen elkaar opzet..... De media heeft geen moraal en geen normen en waarden meer..... en absoluut geen objectieve informatie....

 • Gerda Liedts

  Kan niet!

 • emiel Clarijs

  En dat betaald met ons belastinggeld, als de VRT dat echt niet aan iets anders kan besteden betekent dit dat de openbare omroep te veel geld ontvangt;

 • Nancy Goudriaan

  Waar gaat de wereld naar toe pffff

 • Carla Van Geel

  Of het nu om de pedosexueel gaat of pedofiel, er is altijd de nodige opleiding en kennis nodig om getuigenissen zomaar openbaar te gaan uitzenden. Heeft Dorianne wel de nodige inzichten en studies gedaan in deze materie en/of heeft ze een expert in deze materie geraadpleegd, want gevolgen van een project kunnen soms heel anders uitdraaien dan gewenst bij deze delicate materie.