Miss Universe werd ze niet, maar deze stiekem gefilmde beelden maakten van Miss Nederland wel de hit van de avond op internet

Facebook
Ze moest het kroontje van Miss Universe aan zich voorbij laten gaan, maar Miss Nederland Zoey Ivory (23) werd achteraf wel de ster van de avond toen een video uitlekte waarin ze te zien was tijdens een reclamepauze. Terwijl haar collega's roerloos staan te wachten, gaat zij volledig los op 'Single Ladies' van Beyoncè. Sinds zondag hebben al bijna 24 miljoen mensen haar heerlijke moves bekeken.

"Oeps, nooit gedacht dat ik viraal zou gaan met mijn dansje in de reclamepauze", lachte Ivory op Facebook nadat het filmpje werd gepost op de Facebookpagina van Miss Nederland en massaal werd bekeken. "Maar dit bewijst dat jezelf zijn, altijd goed is. Dans zoals je zou dansen als er niemand zou kijken, want je bent geweldig zoals je bent."

Ivory deed haar moves tijdens de verkiezing van Miss Universe, die live werd uitgezonden op de Filipijnse televisie. "Ze zeiden dat we lekker mochten relaxen tijdens de pauze, dus toen ik de muziek hoorde was ik gewoon even mezelf", vertelde ze achteraf aan nieuwsstation ABS CBN News. "Eerst had ik niet door dat er mensen naar me aan het kijken waren, maar toen ik opeens gejuich hoorde, besefte ik wat er aan de hand was. En daarop liet ik me helemáál gaan."  

Huwelijk
Ze kende de pasjes van het nummer omdat ze het ooit had opgevoerd op een huwelijk, toen ze 17 was. "Twee homovrienden hadden het me toen gevraagd", lacht ze. "Ik vroeg twee vriendinnen om mee te doen als achtergronddanseressen en we waren vertrokken. We kopieerden gewoon wat we zagen op de video van Beyoncé en leerden de pasjes vanbuiten."  

Ring
Of ze zelf al van de markt is? "Ik ben een single lady", lacht ze, terwijl ze naar haar ringvinger wijst. "Iemand zou hier een echte ring rond moeten doen."

Facebook