Miss België trekt vanavond ten strijde in Miss World met een zes kilogram zware jurk

Elena Castro Suarez
Kevin Swijsen Elena Castro Suarez
Vanavond staat met Miss World de grootste missverkiezing ter wereld op het programma. Voor België verdedigt Elena Castro Suarez (19) de driekleur. Dat zal ze doen in een glitterjurk - bezet met kristalletjes - die zes kilogram weegt.

Elena Castro Suarez zal de catwalk betreden in een koningsblauwe jurk, bezet met liefst 4.300 kristalletjes die er een per een werden opgenaaid door Atelier ExC. De galajurk weegt op die manier zes kilogram.

Vanavond is het D-day voor Suarez want na een voorbereiding van drie weken in Londen (waar de verkiezing doorgaat) mag ze vanavond eindelijk het podium betreden. Haar nationale kostuum, deze keer een witte kanten jurk, zal ze dragen tijdens het dansgedeelte in de finaleshow. Ook die jurk werd gemaakt door het atelier en staat symbool voor de kant uit Brugge.

Vorig jaar schopte Miss Mexico het tot Miss World. Onze Miss België van toen, Angeline Flor Pua (24), strandde in de top 30. Zij dingt binnenkort wel nog mee naar het kroontje van Miss Universe.

Elena Castro Suarez
RV Elena Castro Suarez1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Patrick vincke

    Heel veel succes mooie dame