Miss België Elena Castro Suarez kroont vanavond haar opvolgster

Steven Richardson
Haar laatste dag als mooiste van het land sluit Elena Castro Suarez (19) af met de kroning van haar opvolgster. Eens Miss België 2020 gekend is, trekt zij terug richting school om haar studies Rechtspraktijk verder te zetten en procureur te worden. “Maar eerst stort ik mij op vrijwilligerswerk. Miss België heeft mij doen inzien dat ik iets wil betekenen voor anderen.”

De voorbije dagen mocht Elena de 32 finalistes nog begeleiden bij de repetities van de grote verkiezingsshow. “Als ze dan het kroningsdefilé oefenen, is dat wel eventjes slikken”, geeft ze lachend toe. “Mijn jaar als Miss België is nu écht gedaan, maar de titel is voor het leven. Als ik mijn foto zie staan in het rijtje van alle Miss Belgiës van de voorbije jaren, ben ik oprecht trots. Er zijn mensen die zeggen dat Miss België zijn niet meer zo veel betekent als tien jaar geleden. Ik snap dat ergens wel, maar dan is dat puur gebaseerd op het feit dat de huidige missen na hun jaar niet meer op televisie komen. Vroeger werden missen omroepsters en die bestaan nu niet meer. De eer van de titel is wél evenwaardig gebleven, vind ik. Overal waar ik het afgelopen jaar geweest ben, voelde ik mij gerespecteerd en was ik trots dat ik die titel mocht dragen”, zegt ze vastberaden. En ze is op véél plekken geweest. Van fotoshoots in Egypte en Nice, tot interviews geven op de radiozenders en naar Cambodja afreizen voor het goede doel van Miss België, ‘Hope for the Children’ (dat haalt kinderen uit de armoede en geeft ze de kans om op te groeien met gezonde voeding, onderwijs en een leven waarin vrouwenemancipatie centraal staat, red.): “Het waren stuk voor stuk mooie ervaringen die had ik anders nòòit had meegemaakt. Normaal zat ik als studente op de schoolbanken, hé.”

Elena zat in haar eerste jaar Rechtspraktijk toen ze vorig jaar tot Miss België werd gekroond. Die studies moest ze meteen on hold zetten. "In februari zou ik opnieuw in de opleiding kunnen stappen en waarschijnlijk ga ik dat ook doen, want thuiszitten is niks voor mij. Ik wil nog altijd graag procureur worden", zegt ze. "Maar het afgelopen jaar heb ik ook andere capaciteiten van mezelf ontdekt. Het organiseren van evenementen, bijvoorbeeld, of de styling van anderen. En ook de media prikkelen me."

Waar Elena wel al zeker van is, is dat ze actief blijft als Miss Charity. “Als Miss België heb ik zoveel mooie doelen kunnen steunen. Ik wil iets betekenen voor anderen, mij nuttig voelen en daarom ga ik aan de slag als vrijwilligster. Een organisatie voor alleenstaande mama’s met kinderen spreekt me erg aan.” Maar eerst haar opvolgster kronen. 

Elena blijft zich als Miss Charity inzetten voor het goede doel.
Kevin Swijsen Elena blijft zich als Miss Charity inzetten voor het goede doel.

Dit zijn de vijf meisjes die het meeste indruk op Elena hebben gemaakt, in willekeurige volgorde.

-Cindy Wetzels, 23 jaar uit Sint-Agatha-Berchem, werkt als management assistant

Haar troef volgens Elena: “Haar présence doet haar opvallen in de groep. Ze is bovendien perfect tweetalig én kan goed dansen.”

-Laura Vanquaillie, 20 jaar uit Bertrix, studente Rechten

Haar troef volgens Elena: “Met haar uiterlijk alleen al kan ze een hele zaal vullen. Haar mooie bos krullen valt op en ze staat goed op een podium.”

-Elize Baron, 21 jaar uit Herent, studente Communicatiewetenschappen

Haar troef volgens Elena: “Zij heeft naast de beauty ook de brains. Van missen wordt gezegd dat ze niet slim zijn, terwijl Elize tussen het repeteren door aan het studeren is om haar opleiding af te maken.”

-Selena Ali, 22 jaar uit Stabroek, studente Toegepaste Psychologie

Haar troef volgens Elena: “Zij heeft een heel groot hart en dat heeft een Miss België nodig. Bij de provinciale verkiezing werd ze al tot Miss Charity gekroond, net zoals ik.”

-Inara Wytinck, 23 jaar uit Sleidinge, studente Sport en Beweging

Haar troef volgens Elena: “Haar persoonlijkheid. Inara is een hele fijne persoon, het is altijd lachen met haar. Qua karakter herken ik mezelf in haar.”

Wie van de 32 finalistes het tot Miss België 2020 schopt, komen we vanavond te weten tijdens de verkiezing in het Plopsa Theater in De Panne. Eclips TV zendt de show live uit vanaf 20.25 uur. De verkiezing is ook live te volgen op hln.be
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Carmen Willems

    Elize Baron is een super dame , en verdiend het om te winnen !