Exclusief voor abonnees

Miss België Angeline Flor Pua schopt het tot lijnpiloot na bikkelhard jaar: “Mislukken was geen optie”

Miss België Angeline Flor Pua (23) is eindelijk lijnpilote, ook al moest ze daarvoor soms na amper vijf uur slaap naar school.
Kevin Swijsen Miss België Angeline Flor Pua (23) is eindelijk lijnpilote, ook al moest ze daarvoor soms na amper vijf uur slaap naar school.
Het verhaal van Angeline Flor Pua (23) leest als een geweldig sprookje: dochter van Filipijnse ouders schopt het in één en hetzelfde jaar tot Miss België én tot lijnpiloot. "Maar het was een bikkelhard jaar", zegt de Antwerpse, die gisteren haar pilotendiploma kreeg. "Want mislukken is voor mijn ouders nooit een optie geweest."

Een emotioneel hoogtepunt gisteren in het leven van Angeline Flor Pua, die uit handen van de directeur van de Antwerpse vliegschool Bafa haar diploma in ontvangst mocht nemen. Zij in tranen, haar moeder Adela (57) in tranen, haar vader Florentino de Tweede (57) in tranen. Alleen Angeline's jongere broertje Florentino de Derde (14) hield zich megastoer, zoals het tienerjongens betaamt.

Weinig diploma's zijn dan ook zo zwaarbevochten als dat van 's lands mooiste. De pilotenopleiding, die Angeline aanvatte in 2014, kostte 100.000 euro: daarvan schraapte ze zelf een deel bijeen door tijdens haar studie liefst vijf jobs tegelijk te doen. Haar ouders, die het nooit breed hebben gehad en die in een heel eenvoudig huurhuisje wonen in Borgerhout, verkochten zelfs hun appartement om een stuk van de opleiding mee te betalen. Angeline liep zeven banken af voor ze uiteindelijk een lening van 80.000 euro kon vastkrijgen.

Je hebt 24% van dit artikel gelezen
45 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Johan Vransen

  Proficiat jongedame. ☺

 • victor vandesande

  Nu nog een maatschappij vinden die haar wil aannemen...

 • alex Van Agtmael

  Wat een onzin, er bestaat helemaal geen diploma van lijnpiloot. De vergunning, geen diploma, wordt uitgereikt door het bestuur der luchtvaart, de school in kwestie verzorgt alleen de opleiding.

 • Freddy Schauvaerts

  Proficiat zoon druk jaar en dan nog wauw gefeliciteerd he respect

 • Mark Hol

  Respect !