Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld).
Volledig scherm
Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld). © VIER

Minister Sven Gatz lijdt aan chronische depressie: "Één pilletje per dag... Ik heb er na al die jaren mee leren leven"

Een opmerkelijke bekentenis van Sven Gatz (51) tijdens 'Gert Late Night' vanavond. De Vlaamse minister van Cultuur sprak er voor het eerst over zijn depressie, waar hij al meer dan twintig jaar tegen vecht. "Op een dag is het mij overvallen, en botste ik tegen een muur", vertelde hij openhartig. Hij wil zo het taboe rond depressie doorbreken. 

50 reacties

 • Ulrik De Man

  3 jaar geleden
  Uiteindelijk merk je zelf dat de gezondheid veel belangrijker is dan geld maar ... je hebt er wel recht op ! want het zijn / waren de arbeidsvoorwaarden van toen en netto is het ook maar de helft natuurlijk De bedragen halveren ( waar men mee bezig is of al gebeurt is ) zou er wel al wat beter uit zien maar toch respect voor uw beslissing
 • Brechje Geutjes

  4 jaar geleden
  Ohw ik vind t zo irritant die hier weer mensen reageren met goed bedoeldeadviezen. Als iemand diabetes heeft ga je je toch ook niet bemoeien metde behandeling? Soms is antidepressiva helaas nodig, maar als buitenstaander kun je daar niet over oordelen.
 • Christel Vanspringel

  4 jaar geleden
  Moedig om erover te praten ! misschien zou je uw collega de block eens kunnen overtuigen om psychotherapie betaalbaar te maken voor iedereen ! Niet iedereen is depressief door serotonine tekort, waar je een pilletje voor kan nemen .kan eveneens door opgelopen trauma en dan is psychotherapie beter dan heel u leven lang een pilleke
 • Peter

  4 jaar geleden
  Tientallen medewerkers van vrije radio's werden depri na het nemen van onbegrijpelijke beslissing deze uit de ether te halen, ongeacht hun inzet -gedrevenheid van vele jaren vrijwillig (gratis) platen draaien. Jawel Sven, ook voor hen was dit geen prettig gevoel. Voor allen, sterkte!
 • Eric Vanovermeire

  4 jaar geleden
  Respect om hiermee naar buiten te komen ! Al is het aantal vlamingen die dagelijks antidepressiva slikken onwaarschijnlijk hoog denk ik.
 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.
 2. “Blij dat we niet meer moeten liegen”: zo hielden Camille en Loredana hun vriendschap geheim in ‘Liefde voor muziek’
  Play
  TV

  “Blij dat we niet meer moeten liegen”: zo hielden Camille en Loredana hun vriend­schap geheim in ‘Liefde voor muziek’

  Ze kenden elkaar eigenlijk al, maar in ‘Liefde voor muziek' moesten Loredana en Camille doen alsof ze helemaal geen goede vriendinnen waren. De twee hadden elkaar leren kennen bij ‘The Masked Singer', maar ten tijde van de opnames was dat programma nog niet uitgezonden. “Wij mochten niet laten merken dat we elkaar zo goed kenden”, zegt Loredana. “Dus wij hadden het er echt over gehad: ‘Hoe gaan we doen op de luchthaven?’ Niet te extreem, want dan zou het opvallen.” De twee zijn dan ook dolblij dat de aap uit de mouw is: “Ik ben zo blij dat het geen geheim meer is en dat we niet meer moeten liegen”, klinkt het bij Camille.