Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld).
Volledig scherm
Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld). © VIER

Minister Sven Gatz lijdt aan chronische depressie: "Één pilletje per dag... Ik heb er na al die jaren mee leren leven"

Een opmerkelijke bekentenis van Sven Gatz (51) tijdens 'Gert Late Night' vanavond. De Vlaamse minister van Cultuur sprak er voor het eerst over zijn depressie, waar hij al meer dan twintig jaar tegen vecht. "Op een dag is het mij overvallen, en botste ik tegen een muur", vertelde hij openhartig. Hij wil zo het taboe rond depressie doorbreken. 

50 reacties

 • Ulrik De Man

  2 jaar geleden
  Uiteindelijk merk je zelf dat de gezondheid veel belangrijker is dan geld maar ... je hebt er wel recht op ! want het zijn / waren de arbeidsvoorwaarden van toen en netto is het ook maar de helft natuurlijk De bedragen halveren ( waar men mee bezig is of al gebeurt is ) zou er wel al wat beter uit zien maar toch respect voor uw beslissing
 • Brechje Geutjes

  3 jaar geleden
  Ohw ik vind t zo irritant die hier weer mensen reageren met goed bedoeldeadviezen. Als iemand diabetes heeft ga je je toch ook niet bemoeien metde behandeling? Soms is antidepressiva helaas nodig, maar als buitenstaander kun je daar niet over oordelen.
 • Christel Vanspringel

  3 jaar geleden
  Moedig om erover te praten ! misschien zou je uw collega de block eens kunnen overtuigen om psychotherapie betaalbaar te maken voor iedereen ! Niet iedereen is depressief door serotonine tekort, waar je een pilletje voor kan nemen .kan eveneens door opgelopen trauma en dan is psychotherapie beter dan heel u leven lang een pilleke
 • Peter Croeckaert

  3 jaar geleden
  Tientallen medewerkers van vrije radio's werden depri na het nemen van onbegrijpelijke beslissing deze uit de ether te halen, ongeacht hun inzet -gedrevenheid van vele jaren vrijwillig (gratis) platen draaien. Jawel Sven, ook voor hen was dit geen prettig gevoel. Voor allen, sterkte!
 • Eric Vanovermeire

  3 jaar geleden
  Respect om hiermee naar buiten te komen ! Al is het aantal vlamingen die dagelijks antidepressiva slikken onwaarschijnlijk hoog denk ik.
 1. Wat zijn de sterktes van Siska Schoeters? Dit zegt ze zelf
  Play
  POPQUIZ

  Wat zijn de sterktes van Siska Schoeters? Dit zegt ze zelf

 2. Staf en Monique gaan naar de IKEA "om te kijken naar lampen" maar dat loopt al snel uit de hand
  Play
  Camping Coppens

  Staf en Monique gaan naar de IKEA "om te kijken naar lampen" maar dat loopt al snel uit de hand