Miguel Wiels reageert in ‘Vandaag’ op scherpe uitspraken over leerkrachten: “Ik zou het zo opnieuw doen”

Miguel Wiels
VRT Miguel Wiels
Dit weekend zorgde Miguel Wiels (47) voor een heuse Twitter-oorlog toen hij reageerde op de onderwijsbonden die niet willen raken aan de grote vakantie van de leerkrachten. In ‘Vandaag’ vertelt hij over de hevige reacties die daarop volgden. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Kan het onderwijs een week langer doorgaan? Muzikant Miguel Wiels zorgde afgelopen weekend alvast voor een bommetje op Twitter. Hij maakte zich boos op de onderwijsbonden die niet willen raken aan de grote vakantie van de leerkrachten. Hij postte een screenshot van een nieuwsartikel, waarin secretaris-generaal van de Christelijke Onderwijscentrale Koen Van Kerkhoven zegt dat leerkrachten niét zouden moeten werken in de zomer. “Ze verdienen rust na deze hectische periode”, klinkt het daarin. Iets waar Wiels niet meer akkoord kon gaan. “Geen weekje willen doorwerken in juli?”, schreef hij. “Geen loonverlies en nauwelijks moeten werken in 7 weken... Leg dat maar eens uit aan alle hardwerkende, bloedende zelfstandigen. En aan mijn muzikanten en crew zonder werk en inkomsten, beste vakbond. #foei”

Uit de storm aan reacties is er hem één heel erg bijgebleven, vertelt hij in ‘Vandaag’. “Een kleuterjuf stuurde mij dat ze nooit nog mijn K3-liedjes zou afspelen in de klas”, klinkt het bij Miguel. “Dat maakte me best wel triestig.” Op de vraag of hij de tweet opnieuw zou posten, antwoordt hij vastberaden “Ja! Ik zou m'n tweet misschien iets minder scherp stellen, maar ja: ik zou het opnieuw posten.”
19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • MARINA NELISSEN

  Mr. Deborsu plaatste tijdens die interview de juiste kanttekening: een leerkracht is niet betaald in juli en augustus. Wij trekken wel loon, maar dat is omdat ons loon van 10 maanden herverdeeld wordt over 12, maar je moet die maanden juli en augustus zien als onbetaald verlof. Ik ben leerkracht en wil gerust een week extra lesgeven, maar de evidentie die hiermee door velen gepaard gaat, stuit mij ook tegen de borst. Ik doe dit met plezier voor mijn leerlingen, maar niet op deze manier.

 • Robrecht Deman

  Heeft Wiels eigenlijk al een klaslokaal van binnen gezien? Tegenwoordig zijn er graadsleerplannen. Er kan zo al veel opgevangen worden. Ik ken veel leraren die momenteel bergen verzetten. Misschien had hij eerst eens uit zijn kartonnen hok moeten komen en met enkele leraren praten? Tot slot, verwacht hij nog steun van leraren als er bespaard wordt op de culturele sector en hij moord en brand schreeuwt?

 • Guy Van den Hende

  Wiels, je bent tijdens dit programma afgegaan als een gieter. Welbesteed! Arrogantie tot en met! Ik heb een idee over uw beroepsbezigheden, maar strookt dit met de werkelijkheid? Ik weet het niet... ik doe er dan ook geen uitspraken over. Over het beroep van leerkracht weet ik echter veel en het strookt niet met uw beweringen.

 • Dietrich Mestach

  Gisteren meneer Wiels gehoord/gezien in 'Vandaag'... Na zijn tweet was ik een beetje kwaad, maar na gisteren heb ik echt medelijden gekregen en dan vooral met de mensen die moeten samenwerken met deze briljante geest. Ik weet ook wel dat wij als leerkrachten niet moeten werken tijdens deze lockdown, maar al 7 weken niets gedaan ... 3 weken lockdown + 2 weken paasvakantie maakt toch 5 weken. Leer eerst tot (K)3 tellen meneer Wiels.

 • Katrijn Vannieuwenborgh

  Respect voor die kleuterjuf!