Michel Van den Brande wil in de politiek stappen: “Waarom hebben wij in godsnaam zes regeringen nodig?”

photo_news
Michel Van den Brande (56) overweegt een politieke carrière. Dat maakt de bekende ondernemer deze week bekend in Dag Allemaal. “Ik wil opkomen voor de werkende mens”, maakt Van den Brande zich sterk. “Waarom hebben wij in godsnaam zes regeringen nodig?”

Ik ben het echt beu in België”, steekt Michel van wal in Dag Allemaal. “Er is één partij die overduidelijk de verkiezingen wint, en wie zit er in de regering? De verliezers! Hoe kunnen wij nu nog in die politici blijven geloven? Het is toch niet normaal dat een modale werkmens een pensioentje van nog geen 1.200 euro krijgt voor een loopbaan van 45 jaar, terwijl de ministers overbetaald worden en een mooi pensioen opbouwen. Waarom hebben wij zes regeringen nodig?”

Om verandering teweeg te brengen, overweegt Michel om in de politiek te stappen. Hij heeft dan ook een plan van aanpak klaar: Als ik verkozen zou worden, maak ik één regering, bestaande uit tien ministers en één premier. Ik zou België bijeenhouden en investeren in het landsgedeelte dat er behoefte aan heeft”, stelt Michel.

Harde hand

Een ander heikel punt voor het ‘The Sky is the Limit’-gezicht  zijn naar eigen zeggen “de vluchtelingen.” “Wij worden overspoeld door mensen van vreemde origine. Ik zeg niet dat die mensen niet geholpen moeten worden, maar niet met geld en huisvesting”, klinkt het. Michel wil daarom met de harde hand optreden, moest hij verkozen worden. “Mensen die hier niet thuishoren, moeten binnen de twee weken terug naar hun thuisland gestuurd worden. Ik ben een grote voorstander om de mensen te helpen in hun thuisland. Neem Syrië als voorbeeld: stuur de mensen terug naar hun land en geef hen de middelen om hun land terug op te bouwen. Maar nu geeft de politiek een verkeerd signaal.”
87 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Amber Habex

  Interessante aanpak, enkel zal dat nooit worden aanvaard

 • willem segers

  Wat michel zegt is wat het overgrote deel der belgen denkt...maar eerst moet een partij opgericht met een groot draagvlak in heel ons land..bv belgische unie/ union belge

 • flip v.d. berg

  Hij zegt normaal weinig zinnigs. Maar nu heeft hij overschot van gelijk.hij zegt wat de helft van belgie zegt.we weten waar de fouten zitten.maar de zakkenvullende politici krijg je niet zomaar weg !

 • Frank Van den Bulck

  Dat zeg ik al hééél lang !

 • Marc Statham

  Ja op zo een figuur zitten we te wachten, is die ooit naar school geweest ?