Michel Van den Brande in de steek gelaten door zijn Sofie: “Ik heb een ongelooflijke stommiteit begaan”

Photo News
Michel Van den Brande (55) weet met zijn verdriet geen blijf. Zijn relatie met Sofie (45) - die in ‘The Sky Is The Limit’ een hoopvolle, nieuwe start nam - is helaas voorbij. Een ontroostbare Michel steekt in Dag Allemaal de hand in eigen boezem.

De relatie van ‘The Sky Is The Limit’-vedette ­Michel Van den Brande en zijn Sofie. Rimpelloos en onbesproken kan je ze allerminst noemen. Het trieste dieptepunt was zijn verdwijning twee jaar geleden, na een eerdere breuk tussen de twee. Met een pakkende, doodeerlijke brief aan Sofie in Dag Allemaal won hij haar hart terug.

Michel beloofde aan zijn ­tekortkomingen - ‘ik wéét dat ik soms een regelrechte bullebak ben’ - te werken, en hun liefde raakte weer helemaal op de rails. Tot nu, dus. “We zijn al een dikke maand uiteen”, vertelt de stellingbouwer met gebroken stem in Dag Allemaal. “En ’t is mijn eigen, stomme schuld.”

Wie Michel volgt op Facebook, zou echter in de verste verte niet kunnen vermoeden dat hij een liefdesbreuk te verwerken heeft. Ook al dateert de laatste foto van hem en Sofie al van 1 september, Michel laat uitschijnen dat z’n leven op alle vlakken op wieltjes loopt. En ook als regelmatig opduikende vragensteller in ‘De Slimste Mens’ is hij weer z’n grappige zelve. Dat maakte het vorige week des te pijn­lijker: Michel was te zien in een filmpje dat moest dienen als parodie op ‘Blind Getrouwd’, terwijl een huwelijk met Sofie nu verder af is dan ooit. “Ik lag in de knoop met mezelf, en wilde even één en ander op een rijtje zetten”, begint Michel zijn verhaal. “Daarom had ik aan Sofie gevraagd om twee weken geen contact te hebben.”

Waarover lag jij in de knoop met jezelf?

Goh, er is zoveel dat mij dwarszit... Mijn dochter Jessie die binnenkort moet bevallen (Michel vertelde eerder al dat hij het er moeilijk mee heeft dat zijn dochter zwanger is van een zwarte man, nvdr), toestanden met mijn zoon, met mijn ­bedrijf. En ik wilde daar eens rustig over kunnen nadenken. Maar in een vlaag van woede stuurde ik een uiterst boze mail vol verwijten naar Sofie. En die is duidelijk in het verkeerde keelgat geschoten.

Wat heb jij Sofie dan verweten?

(maakt wegwerpgebaar) Ach, laat zitten... Die mail had ik nooit mogen sturen. Hij staat vol dingen die ik niet meen. Een ongelooflijke stommiteit van mij! Dju toch, hé! Sofie heeft mijn kleren teruggebracht en bevestigde daarmee onze breuk. Weet ge, da’s het enige waar ik momenteel aan kan denken. Sofie, Sofie, Sofie... Iets anders zit er niet in mijne kop.

Dit is niet jullie eerste breuk. Komt het deze keer nog goed, denk je?

Ik hoop natuurlijk van wel, maar ik weet het niet. (laat een stilte vallen) Sofie heeft mij per sms laten weten dat haar papa gestorven is. Da’s ook voor mij een zware klap.

Hij was een soort vaderfiguur voor jou.

Inderdaad. Zoals je weet, heb ik nooit een warme thuis gehad, en ik kon het zo goed met hem vinden. Sofies vader wilde me graag nog eens zien voor hij stierf, maar da’s er dus niet van gekomen. (kan zijn tranen niet meer bedwingen) Zo veel miserie tegelijk... Ik weet niet hoelang het zal duren voor ik dit allemaal te boven kom.

Joel Hoylaerts - Photo News38 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • STEVE LAGAE

  Grow up gast!

 • Jan Van Cappel

  en waarom moet dat in de media verschijnen ? weer een stommiteit hé , zoiets probeer je in stilte op te lossen toch .

 • Carl Parker

  Dat is typisch aan dat Facebook gedoe: goednieuwsshow en achter de schermen miserie. Mensen posten selfies om dan achteraf te kijken wat ze die dag beleefd hebben. Begint op Victoriaanse tijden te gelijken, ze gaan dood zij mar staan nog te lachen op sociale media.

 • johan verlinden

  Volgens mij kent Sofie haar pappenheimer wel . Veel gestamp en gebrul doch een zeer klein hartje . Zij een kranige madam en hij een zeer ruwe bolster die smacht naar wat affectie . Hopelijk voor hem is haar vel dik genoeg en zal het misschien koelen zonder blazen zijn . Een beer,zelfs in kostuum , blijft een beer.

 • Jan Baroen

  Moet dit allemaal in de media, Mijnheer Van den Brande? Voor alles zijn er inderdaad kijkers, lezers en luisteraars. Persoonlijk denk ik dat u er beter bij gebaat bent als u deze, misschien tijdelijke, problemen en ook uw eventuele, ook misschien tijdelijke, successen binnenshuis houdt.