Michel Van Den Brande de mond gesnoerd door eigen partij: “Ik mag niets zeggen over migratie”

Michel van den Brande
Photo News Michel van den Brande
Samen Voor Vooruitgang (SVV), de politieke partij die Michel Van Den Brande zelf mee opstartte, heeft hem het zwijgen opgelegd. Dat vertelt Michel in Krant van West-Vlaanderen. 

Het zou vooral te maken hebben met zijn standpunt over migratie. Daar mocht hij niets meer over zeggen. “Werknemers van mij vinden geen OCMW-huis omdat immigranten voorrang krijgen”, aldus Michel. “Maar van Samen Voor Vooruitgang moet ik daarover zwijgen. We zouden daardoor te rechts klinken, te veel vergeleken worden met Vlaams Belang en N-VA. Nadat we verkozen raken, mag ik wel op die nagel slaan. Wat voor zever is dat? Als ik dat niet meer mag zeggen, hoeft het niet voor mij.”

Hij ziet zijn samenwerking met de partij waarvan hij zelf aan de wieg stond dus eerder stranden. “Waar mijn toekomst ligt? Ik laat het nu op me afkomen. N-VA is voor mij geen optie. Zij hebben al bewezen dat ze het niet kunnen. Met Vlaams Belang heb ik veel raakpunten, maar het geeft te veel af op de moslims. Ze zouden verschieten hoeveel goeie moslims hier zitten. Velen van hen willen ook gewoon in vrede leven. De slechten, die moeten ze aanpakken. Kijk, als Jean-Marie Dedecker met een eigen partij zou opkomen, wil ik meteen mijn wagentje daar aanhangen.”

Eigen partij

Van den Brande koos er destijds voor om een eigen partij op te richten, in plaats van zich aan te sluiten bij een al bestaande partij. “Het Vlaams Belang heeft een andere insteek met Van Grieken, maar ze blijven racistisch. N-VA doet heel veel beloftes, maar realiseert niet. En van Rutten (Open VLD) moet ik al helemaal niets hebben”, klonk het. En dus bedacht hij SVV, wat staat voor Samen Voor Vooruitgang. “Er is geen weg terug. De mensen zijn het beu: er moet iets veranderen.”

“Je moet werken voor je geld”, zegt hij. “Immigranten zijn welkom, maar dan moeten ze wel iets werken voor de middelen die ze krijgen. Wat we die mensen nu allemaal geven, is ongelofelijk. Hetzelfde geldt voor het koningshuis. Afschaffen is voor mij geen optie, want het paleis is een monument dat we bijvoorbeeld nooit gaan afbreken. Zo’n gebouwen moeten sowieso onderhouden worden. Ze kunnen een dotatie krijgen, maar dan moeten ze daar wel meer voor doen.”
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • dirk claeys

  Geen plaats voor politiek voor Michel! Een echte politieker wikt en weegt zijn woorden af en zegt enkel wat goed is voor zichzelf, klaar geen spontane redevoeringen , vb een De Deckere , die meermaals opzij is geschoven ! De Vlaming wil geen waarheid horen, enkel wat mooie woorden! Zolang het in zijn kraam past!

 • dirk claeys

  We zijn de marionetten van Europa, Frans en dicht en iedereen buiten, eigen volk eerst, we zijn Jezus zelf in België, iedereen weet hoe hij is geëindigd in lompen aan een kruis, dit is onze bestemming , doe zo verder!

 • Freddy De Vos

  Migratie is één grote politieke leugen! Het is onze plicht om mensen te helpen die op de vlucht zijn!

 • willy Adriaenssens

  Kijk is is overal het zelfde ,wanneer je de waarheid spreekt over de hekel-punten vlieg je de partij uit ,terwijl de meeste in de partijen de zelfde gedachte hebben , dit is ook een vorm van censuur . Neen men moet gewoon openstaan voor migratie indien die iets willen bijdragen aan de maatschappij en de economische vluchtelingen terug sturen .

 • herman de genst

  Ben zeker geen fan van Michel , maar hier slaat hij wel de nagel op de kop , en zoals steeds met dit heikel onderwerp word hij net zoals anderen teruggefloten .