Merel, dochter van Goedele Liekens: “Mama vroeg eens of ik snel en veel klaarkom. Sorry, maar daar antwoord ik niet op”

Goedele Liekens en dochter Merel
Florian Van Eenoo photonews Goedele Liekens en dochter Merel
De oudste dochter van Goedele Liekens (56), Merel Cockmartin (22), geeft deze week een uitgebreid interview in HUMO. Met een seksuologe als moeder werd er uiteraard al eens over seks gepraat, al trok Merel zelf wel een grens, vertelt ze. 

Merel Cockmartin vertelt in HUMO hoe ze over alles kan praten met haar ouders. “Al zijn er dingen waarover ik het niet wíl hebben met hen”, geeft ze toe. “Uitweiden over mijn seksleven zal ik niet snel doen, ook al is mama seksuologe. Toen we op tv eens naar reclame voor Durex zaten te kijken, vond zij dat een geschikt moment om mij te vragen of ik snel en veel klaarkwam. Sorry, maar daar antwoord ik niet op.”

Ook Goedele zelf vindt het niet altijd makkelijk om met haar dochters over seks te praten, gaf ze een tijd geleden toe in Story. “Natuurlijk moet ik ook mijn schaamte overwinnen om met mijn kinderen over seks te praten”, klonk het toen. “Maar uit onderzoek is gebleken dat een goede seksuele opvoeding heel wat voordelen biedt: jongeren beginnen later aan seks, hebben minder bedpartners en soa’s, én ze lopen minder risico op seksueel grensoverschrijdend gedrag. Bovendien zijn ze gelukkiger in hun relaties.” En dus ondernam Goedele stappen: “Soms mail ik Merel en Celeste artikels over seksgerelateerde onderwerpen, of hang ik knipsels op de koelkast. Dan is er meteen een aanleiding om er nadien verder over te praten.” Al werden die niet altijd even goed ontvangen: “Als ze een nieuw knipsel zien hangen, draaien ze al met hun ogen.”

Het volledige interview met Merel lees je in HUMO.
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • FELICIEN CODENIE

  Foei Goedele, je overdrijft... In mijn ogen ben je altijd een aanstelster geweest. Dat ze haar dochter uitvraagt over de seks die dat meisje beleeft vind ik alweer een voorbeeld van die aanstellerij. Dat mens wringt zich al jaren in alle soorten 'seksbochten' om toch maar in de media te komen. De dochter heeft groot gelijk dat ze op dat gebied moeder op een afstand houdt. Er zijn nu eenmaal dingen die een koppel intiem beleeft en die niet voor publicatie vatbaar zijn. C.Keppens

 • Rachida EL Rhanouti

  Je hoeft toch niet alle standjes en bedgeheimpjes aan je ouders te vertellen. En het feit dat je moeder sexuologe is, maakt het misschien gemakkelijker om de stap zetten bij problemen. Maar je vraagt toch niet of je veel en snel klaar komt? Dat maakt de moeder niet modern maar juist curieux en zich in de relatie van haar kinderen bemoeien. Sex is heerlijk en mooi in een relatie maar er moet een grens getrokken worden. Uiteindelijk zullen de kinderen zelf met hun vragen afkomen.

 • Wim Marien

  Zoiets vraag je toch niet.je moest u schamen.moest die veel en snel klaar komen.so what.

 • Sebastien Dupont

  Mensen die dat geen rare vraag vinden, denk hier eens aan: als een vader dat aan zijn dochter vraagt, is dat dan ook normaal?

 • Rudolf Leplae

  Als men leeft van de seks vervagen de grenzen van het behoorlijke Nu men zoveel nadruk legt op respect voor de vrouwen en op de privacy geef ik Merel groot gelijk !