Kate Bush
Volledig scherm
PREMIUM
Kate Bush © rv

“Mensen bekeken me alsof ik geschift was. Ik moést wel stoppen met werken”: het teruggetrokken leven van Kate Bush

CelebritiesZe verdween jaren geleden al uit de spotlights, maar dankzij de nieuwe reeks van ‘Stranger Things’ is Kate Bush (63) in één klap weer helemaal hot. En dat met een nummer dat maar liefst 37 jaar oud is. Van gevierde popster tot teruggetrokken moeder die zelfs geen smartphone heeft: dit is het verhaal van Kate Bush en haar wereldhit ‘Running Up That Hill’. “Het is frustrerend dat mensen me beschouwen als een weirdo, die nooit een stapje in de wereld zet.” 

9 reacties

 • Jean Schepens

  1 maand geleden
  moest wel stoppen, gemakkelijk gezegd met de zakken vol geld, nietwaar ? NONKELJEAN
 • Eddy Vermeulen

  2 maanden geleden
  Meest getalenteerde zangeres die ooit in de hitparade heeft gestaan. Als je op je zeventiende tekst en muziek schrijft van b.v. Wuthering Heights ben je een uitzonderlijk talent. En wie was er in die tijd nu niet verliefd op Kate.
 • Frederic Franke

  2 maanden geleden
  Singer/songwriter op zijn best! David Gilmour had gelijk destijds om deze te helpen. En iedereen de keuze om niet willen deelnemen aan de draaimolen van de muziekbuisiness.
 • Marjan Frankie

  2 maanden geleden
  Ze heeft en had groot gelijk
 • MARC POELMAN

  2 maanden geleden
  Een knappe vrouw, zangeres en danseres. Chapeau!
 1. Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Vuelta
  14

  Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro

  Vrijdag 19 augustus gaat de Ronde van Spanje van start. Blikvanger aan het vertrek in het Nederlanse Utrecht is onze Remco Evenepoel. De 22-jarige Belg is een van de topfavorieten om de eindzege in de wacht te slepen, maar de concurrentie is niet van de poes. Denk jij dat hij aan het langste eind kan trekken? Bewijs dat je de grootste kenner bent met de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro cash.
 2. Nieuw in de HLN-app: Showbizz Stories. ‘Blader’ door de beste Showbizz-verhalen van de dag.

  Nieuw in de HLN-app: Showbizz Stories. ‘Blader’ door de beste Show­bizz-verhalen van de dag.

  Sinds kort kan je elke dag de leukste Showbizz verhalen terugvinden als ‘Stories’ in de HLN-app. Wie Snapchat, Tik-Tok of Instagram gebruikt, is al vertrouwd met het concept ‘Stories’. Je kan dit het best vergelijken met het ‘bladeren’ door een magzine, maar dan digitaal. Leun dus even achterover en ontdek vandaag nog de nieuwste Showbizz Stories via het kanaal Showbizz in de HLN-app.
 3. “Ze is geen supermodel, daarvoor is ze veel te dik”: Tyra Banks en Janice Dickinson onder vuur door hun uitspraken in ‘America’s Next Top Model’
  Celebrities
  5

  “Ze is geen supermodel, ze is ze veel te dik”: Tyra Banks en Janice Dickinson onder vuur door uitspraken in ‘America’s Next Top Model’

  De vroege jaren 2000 staan bekend voor de opkomst van realityreeksen. Ook ‘America’s Next Top Model’, een programma dat debuteerde in 2003, maakte hier deel van uit. Uit een recent opgedoken fragment blijkt nu dat deze reeks ook alles behalve gezond was voor ons zelfbeeld. Dat is ook deels te wijten aan juryleden Tyra Banks (48) en Janice Dickinson (67), die enkele opvallende uitspraken deden.
 4. Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pride-proof
  TV

  Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pri­de-proof

  Brussel hing in mei al trots de vlaggen uit, de rest van de wereld volgde in juni en in augustus beleeft de Scheldestad met ‘Antwerp Pride’ traditioneel haar LGBTQ+-hoogmis. Maar een 15-jarige jubileum-editie met alle toeters, bellen, binders en pailletten is niet compleet zonder een even kleurrijk en inclusief tv-lijstje. Want ook vanop de bank kunt u zich vergapen aan op en top queer reeksen die beroeren, ontroeren, entertainen en informeren. Dat de optocht niet zomaar een bandeloos feestje is, maar begon als een opstand voor gelijke rechten en vrijheden leert u in de documentairereeks ‘Pride’ op Disney+. Waarna shows als ‘Queer as Folk’ op STARZPLAY, ‘Our Flag Means Death’ op Streamz en ‘It’s a Sin’ op VRT NU u met een lach en een traan de mensen achter het acroniem tonen.