Max - Oscar and the Wolf - Colombie heeft een kasteel gekocht van 1,6 miljoen euro

Max Colombie kocht villa Eikelenhof in Kortenberg
Christiaan Janssens/Photonews Max Colombie kocht villa Eikelenhof in Kortenberg
Max Colombie, beter bekend als zanger van Oscar and the Wolf, heeft een kasteel gekocht. Villa La Chênaie ligt in Kortenberg en is sinds 2014 onbewoond. Colombie kocht het negentiende eeuwse pand, dat nog flink verbouwd moet worden, voor 1,6 miljoen euro.

Oscar and the Wolf liet al twee sportpaleizen vollopen en dat legt Max Colombie duidelijk geen windeieren. De zanger kocht namelijk een kasteel in Kortenberg met een vraagprijs van 1,6 miljoen euro. Het gaat om Villa La Chênaie of het Eikelenhof en het staat op een landgoed van 16,3 hectare. 

Villa Eikelenhof wordt al bewoond sinds de 19de eeuw. De laatste afstammeling van de derde eigenaar overleed in 2014.
Christiaan Janssens Villa Eikelenhof wordt al bewoond sinds de 19de eeuw. De laatste afstammeling van de derde eigenaar overleed in 2014.

Het kasteel telt vier verdiepingen en beschikt onder meer beschikt over een prachtige marmeren inkomhal. Op het domein staan naast het kasteel nog twee bijgebouwen, elk van zo’n 200 vierkante meter. Het gaat om de vroegere paardenstallen en het koetshuis, die later verbouwd werden tot afzonderlijke villa’s. Het domein is ook uitgerust met een verwarmd buitenzwembad. 

De achterkant van Villa Eikelenhof, met een zwembad en aan weerszijden extra bebouwingen van ongeveer 200 vierkante meter.
Christiaan Janssens De achterkant van Villa Eikelenhof, met een zwembad en aan weerszijden extra bebouwingen van ongeveer 200 vierkante meter.

Renovatie

Colombie kan nog niet meteen intrekken in het pand, want sinds de dood van de vorige eigenares in 2014 staat het pand leeg en er moeten nog heel wat verbouwingswerken worden uitgevoerd. Daar mag Colombie trouwens niet vrij over beslissen. Omdat het pand geregistreerd staat als cultuurhistorisch pand, moeten alle verbouwingen de historische waarde van het gebouw in ere houden. Dat geldt ook voor de omliggende tuinen en de kapel. Enkel het zwembad mag vrij afgebroken worden, mocht Colombie dat wensen.

Deze foto, waarop het interieur van de villa nog te zien is, dateert van de zomer van dit jaar.
Christiaan Janssens Deze foto, waarop het interieur van de villa nog te zien is, dateert van de zomer van dit jaar.

Het kasteel werd ontworpen door Jan-Pieter Cluysenaer (1811-1880), een bekende Belgische architect uit de 19de eeuw. Hij ontwierp onder meer ook de Sint-Hubertusgalerij in Brussel. Het pand heeft een belangrijke rol in de omgeving want destijds vestigden de allereerste Kortenbergenaren zich op het domein.  “De villa is gebouwd op de noordelijke helling van de Curtenbergh”, zegt schepen van Monumentzorg Bart Nevens (N-VA) in het Nieuwsblad. “Op diezelfde Curtenbergh stond vroeger de voorloper van de Abdij van Kortenberg en de eerste kerk van Kortenberg. Het is ook die locatie waar onze mooie gemeente haar naam aan ontleent.”

Villa Eikelenhof vanuit de lucht.
Christiaan Janssens Villa Eikelenhof vanuit de lucht.
Ook de paardenstallen en het koetshuis werden verbouwd tot bewoonbare ruimtes.
Christiaan Janssens Ook de paardenstallen en het koetshuis werden verbouwd tot bewoonbare ruimtes.25 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • erik Luykx

  Te veel? In london koop je daar een simpel rijhuis voor. Sjiek dat zo’n jonge gast daar wil in investeren. Chapeau!

 • Mario Tersago

  Prachtig! Een pareltje! Al verschiet ik wel van het prijskaartje.. Ik dacht dat artisten in België het moeilijk hadden? Anderzijds als je in België voor 50.000 cd's al platinum krijgt dan dikt de collectie snel aan..

 • Marc Van Oevelen

  Fantastisch; een stuk erfgoed wordt eigendom van een Belgisch artiest, en wat voor één. Zelfs het adres klinkt mooi; Max Colombie, Colombastraat nr 1.

 • Marc Raes

  Mooi dat deze kasteelvilla eindelijk is verkocht geraakt. De renovatie zal wel een veelvoud kosten dan wat hij er heeft voor betaald. Hopelijk komt het in orde.

 • dave davidson

  Totaal niet mijn smaak. De voorkant gaat nog een beetje maar die achterkant trekt helemaal op niets vind ik. Als je dat als uitzicht hebt als je in je zwembad ligt. Als het mocht zou ik het afbreken maar dan is het wel dure bouwgrond.