Matthew Perry: iedereen wist dat ik een probleem had

Matthew Perry.
AFP Matthew Perry.
Acteur Matthew Perry (46) kreeg onlangs een bijzondere award. Niet voor zijn acteerwerk, maar voor het feit dat hij na jarenlang afhankelijk te zijn geweest van alcohol, niet meer drinkt. Perry kreeg de Phoenix Rising award van zijn afkickkliniek Phoenix House, maar eigenlijk verdient de kliniek de prijs, vertelt hij aan The Hollywood Reporter.

Perry heeft lang geprobeerd om de drank te laten staan, maar verviel steeds weer in oude gewoonten. Iedereen kon ondertussen zien dat hij veel te veel dronk en het slecht met hem ging, zegt Perry. Op het hoogtepunt van het succes van Friends, de serie die hem beroemd maakte, keken er 30 miljoen mensen naar het programma.

Nu Perry na meerdere pogingen om de drank te laten staan eindelijk niet meer drinkt, wil hij graag wat terugdoen. Hij brengt kliniek Phoenix House en het werk dat hij naast zijn acteerklussen voor verslaafden probeert te doen, graag onder de aandacht. ,,Ik heb ups en downs gehad in mijn leven en veel mooie dingen bereikt, maar mijn favoriete aspect van mezelf is: als een alcoholist naar me toekomt en me vraagt of ik hem kan helpen te stoppen met drinken, ik zal zeggen: 'Ja, ik weet hoe dat moet.'"