Exclusief voor abonnees

Marlène de Wouters trots op VTM-carrière: “Maar mijn ontslag was een afrekening”

Marlène De Wouters
Johan Martens Marlène De Wouters
“Een blij gevoel en veel dankbaarheid.” Het zijn de eerste emoties die opwellen bij Marlène de Wouters (55), als ze terugblikt op haar tijd als leading lady van VTM. Dertien mooie jaren, vol interessante ontmoetingen en legendarische tv. Al verliep haar afscheid in mineur. “Ik zag er dingen gebeuren die veel te ver gingen”, onthult Marlène voor het eerst in Dag Allemaal. “En als je dan niet zwijgt, proberen ze je te kraken.”

Het zijn beelden die op ieders netvlies gebrand staan: Lynn Wesenbeek in een fuchsia galajurk en Marlène de Wouters in een goudkleurig exemplaar, die zij aan zij de trap afdalen tijdens het openingsgala van VTM en het woord richten tot de Vlaamse kijkers. Een historische mijlpaal die een nieuw televisietijdperk inluidde. De commerciële zender uit Vilvoorde pakte het ­meteen groots aan en bracht zo een vleugje Hollywoodglamour in de Vlaamse huiskamer

Marlène, jij had weinig of geen tv-­ervaring, en toch mocht jij mee het grote openingsgala presenteren.

Ah, de show in het Kursaal van ­Oostende! Ik herinner mij vooral de opwinding en de zenuwen. De show werd niet live uitgezonden, maar de hele zaal zat afgeladen vol en de voltallige pers was aanwezig, zodat het eigenlijk wel op een live-­uitzending leek. Als er iets misging, stonden we sowieso voor aap.

Wat voelde je in die laatste minuten vóór Lynn en jij het podium op moesten?

Je hebt 13% van dit artikel gelezen
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • jos beverke

  Een vrouw met stijl.Waren er maar meer van dat soort op de beeldbuis !

 • Rudi Joos

  klasse madam !!

 • Karine Roeland

  Dus iedereen die zijn ontslag krijgt, heeft te maken met een afrekening? Had ze ooit voor tv kunnen werken als ze geen miss geweest was?

 • Robert Croux

  Een cultureel mooie verschijning! Veel gevraagde perfect drietalige presentatrische, altijd haar eigen stijl qua kleding en nooit buiten de lijntjes.

 • Roger Geens

  Vele jaren te vroeg van het binnenlandse scherm gegaan ,momenteel zie ik maar één èchte "Leading Lady " en dat is Birgit Van Mol ,steeds een frisse verschijning en een uitstekend nieuwsanker .